• BIST 9497.56
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Dündar Sudanlı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Dündar Sudanlı Belediye Başkanlarını Ağırladı
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sudanlı belediye başkanlarını ağırladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sudanlı belediye başkanlarını ağırladı.

Darfur, Kızıldeniz, Kassala ve Sennar eyaletlerine bağlı 18 belediye başkanı ve Sudan Ulusal Kongre Partisi temsilcileri ile Ördekli Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Başkan Mustafa Dündar, Müslüman ve kardeş ülkeler olan Sudan ile Türkiye arasında güçlü dostluk bağı bulunduğunu söyledi. Dündar, "Sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Belediyecilik konusundaki tecrübelerimizden faydalanmak istemeniz bizi ayrıca memnun etti. İnşallah bu toplantı ilişiklerimizin gelişmesine katkı sağlar" dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin 3 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Bursa'da, ticaretin, turizmin, kısaca hayatın kalbinin attığı bir merkez olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Dündar, "Dünyaya barış, kardeşlik ve adaleti getiren Osmanlı Devleti burada doğup, 3 kıtaya yayıldı. Dolayısıyla Bursa'nın demografik yapısı da, bütün Osmanlı bakiyesini temsil eden bir yapıya sahip. Ağırlıklı olarak Balkanlar olmak üzere, şehrimizde 3 kıtadan da insan yaşıyor" dedi.

Belediyelerin, vatandaşın devlet olarak bilip tanıdığı ve kapısını bu düşünceyle çalıp yardım istediği kurumlar olarak bilindiğine dikkat çeken Başkan Dündar, "Asıl işi temizlik, yol, asfalt, park ve bahçe düzenlemesi gibi hizmetler olan bizler, yapılan kanuni düzenlemeler ve yetkilerin artırılması ile birlikte, diğer bir çok kurumun işlerini de yapar olduk. Osmangazi Belediyesi olarak, sorumluluğu Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olmasına rağmen, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için ilçemizdeki 250 okuldan 226'sına bakım, onarım, bahçe düzenlemesi gibi çeşitli hizmet götürdük. Sıfırdan okullar inşa ediyor. Sorumluluğu bizde olmamasına rağmen ilçemizdeki 330 camiden 136'sının bakım, onarım ve çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçlarını karşıladık" dedi.

Darfur Belediye Başkanı Mohammed Ishag Ahmed Beshir, "Bizler Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istedik. Zaman ayırıp bize bilgi verdiğiniz için çok memnun olduk. Osmangazi ile ilgili en dikkatimizi çeken şey, düzeni, temizliği ve temiz havası oldu. Tecrübelerinizi paylaştığınız ve konukseverliğiniz için arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

Dündar Sudanlı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Dündar Sudanlı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim