• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

DUMESF’ten Çocuklarda Spor Bilinci Ve Spor Kardeşliği Projesi

DUMESF’ten Çocuklarda Spor Bilinci Ve Spor Kardeşliği Projesi
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) bugüne kadar, ortaokul, lise ve üniversite spor kulüpleri ve federasyonlarda gerçekleştirdiği...

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) bugüne kadar, ortaokul, lise ve üniversite spor kulüpleri ve federasyonlarda gerçekleştirdiği "Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor', "Temiz spor, Temiz nesil" konferansları ve organizasyonlarına yeni bir projeyle devam ediyor.

Hapkido-Kumdo Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, uyguladıkları Çocuklarda Spor Bilinci ve Spor Kardeşliği Projesi ile ilgili, "Uyuşturucu, doping, alkol, sigara, bilgisayar oyunları bağımlılığı ve kötü alışkanlıklarla mücadele etmemiz çok önemlidir. Küçük yaşta edinilen spor alışkanlıklarının hayat boyu kalıcı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı spora teşvik ediyoruz. Çocuklarımızı spor yapmaları alışmaları ve sevmeleri için kurslara göndermenin yanı sıra ailelerin de çocukları ile birlikte spor yapmaları özendirici olduğuna inanıyoruz" dedi.

SİTELERDE SPORA TEŞVİK

Site olarak tabir edilen yerleşim alanlarında başlattıkları projeyle çocuklara spor alışkanlıkları kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Ilıcak, "Spor alışkanlığı olan çocuklar, sporda öğrendikleri ve kazandıkları disiplinin hayatlarının her alanlarında faydalı olacağına inanıyoruz. Yaşadıkları spor alanı olan yerleşim sitelerinde spor alışkanlığı sağlamak istiyoruz. Site içi arkadaşlıklarını spor kardeşliği ile ilgi alanlarını spora hedeflemesine yardımcı oluyoruz. Spor yaparak rahatlamasını ve vücudunda biriken negatif enerjiyi dışarı atmasını ve okul hayatında ve sosyal alanında rahatlamasını sağlıyoruz. Çalışmalarımız uzman antrenörlerimizle kendi sitelerinde ücretsiz sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"BİLGİSAYAR BAĞIMLILIĞI ÇOCUKLARIMIZIN EN BÜYÜK TEHLİKESİDİR"

Bilgisayar oyunlarına olan bağımlılığın da zararlı olduğunu dile getiren Ilıcak, "Günümüzde, alkol, sigara, uyuşturucu, doping bağımlılığı, bağımlılık yapan ve bağımlılık riski taşıyan uyarıcılar olarak görülür. Bunun yanı sıra en büyük bilgisayarın ve internetin yaygınlaşmasıyla en az diğer uyarıcılar gibi bağımlılık türü olan "bilgisayar oyunu bağımlılığı" çocuklarımızın en büyük tehlikesidir" ifadelerini kullandı.

DUMESF’ten Çocuklarda Spor Bilinci Ve Spor Kardeşliği Projesi

DUMESF’ten Çocuklarda Spor Bilinci Ve Spor Kardeşliği Projesi

DUMESF’ten Çocuklarda Spor Bilinci Ve Spor Kardeşliği Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim