• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Dumanla Resim Yaptılar

Dumanla Resim Yaptılar
Amerikalı ressam Dennis Lee Mitchell, kağıt üstüne duman tekniğiyle yaptığı çalışmaları güzel sanatlar öğrencilerine tanıttı.

Amerikalı ressam Dennis Lee Mitchell, kağıt üstüne duman tekniğiyle yaptığı çalışmaları güzel sanatlar öğrencilerine tanıttı. Çankaya Belediyesinin ABD Büyükelçiliği'yle birlikte düzenlediği etkinliğe katılan öğrenciler, birer deneme yapmanın heyecanını da yaşadı.

Amerikalı ressam Dennis Lee Mitchell, dünya çapında tanınmasını sağlayan kağıt üstüne duman tekniğiyle resim yapmayı öğrencilere tanıttı. Çankaya Belediyesi'nin ABD Büyükelçiliği'yle birlikte düzenlediği etkinlik, Heykeltıraş Prof. Turhan Çetin'in OSTİM'deki atölyesinde gerçekleşti. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya'nın da katıldığı çalışmada, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, birebir izleme imkanı buldukları tekniği uygulamanın da heyecanını yaşadı.

Etkinlikte hazır bulunan ABD Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Katherine Van Da Vate, Çankaya Belediyesi ile yaptıkları işbirliği sayesinde iki ülke arasında kültür bağı kurmaktan ve gençlere yeni teknikler tanıtıyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Ataşe, Çankaya Belediyesi ile yeni projelerde de birlikte çalışacaklarını vurguladı.

"DÜNYA SANATÇISIYLA BULUŞTULAR"

Ankara Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni Erdoğan Akyüz ise öğrencilerinin bir dünya sanatçısıyla buluşmalarından mutluluk duyduğunu belirterek, "Öğrencilerim, deneysel bir çalışmayı birebir gözlemleme ve yapma fırsatı buldu. Ayrıca bir sanat atölyesini yakından incelemenin de heyecanını yaşadılar" şeklinde konuştu.

İzledikleri tekniği uygulayan öğrencilerden Melisa Özcan, Aleynanur Aslan, Özgür Koç ve Berkay Güney de çok farklı bir çalışma deneyimlediklerini, kağıdın üzerine ateş tutmanın, fırçayla boya sürmeye hiç benzemediğini ifade etti. Öğrenciler, alevle leke oluşturmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Ressam Mitchell, atölyedeki etkinliğin ardından, sanat üzerine bilgiler vermek için Hacettepe Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim