• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Duman: Mehmet Akif İnan’ı Rahmetle Anıyoruz

Duman: Mehmet Akif İnan’ı Rahmetle Anıyoruz
Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Mehmet Akif İnan'ın bir dava adamı, kendisini milletine ve ülkesine...

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Mehmet Akif İnan'ın bir dava adamı, kendisini milletine ve ülkesine hizmete adamış, şair, yazar, düşünür olduğunu belirterek, "Mehmet Akif İnan Abimiz, milletin inancına bağlı ve değerlerine önem veren bir sendikacılığın temellerini attı. Kendisi rahmetle minnetle anıyoruz" dedi.

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Memur Sen'in Kurucu Başkanı Mehmet Akif İnan'ı ölümünün 16. Yıl dönümünde rahmetle andıklarını ifade ederek onun izinden gittiklerini dile getirdi.

Örgütlenmenin, sendikacılığın, özgürlük mücadelesinin sanki bu camiayla ilgisi yokmuş gibi bir durumun geçmiş dönemde de olduğuna dikkat çeken Duman, İnan'ın, Hak-İş'in tecrübesini yanına alarak, 20-30 yıllık bir tecrübeyle Memur-Sen'i kurduğunu ifade etti. Duman, Akif İnan'ın misyonunun adam yetiştirmek olduğunu dile getirerek, "Batı değerleriyle yetişen insanlar değil, medeniyet davasına bağlı yeni nesiller yetiştirmeliyiz" diye konuştu. Konuşmasına "Akif" isminin anlamına değinerek devam eden Başkan Duman, "Akif direnen, sebat eden demektir. Bu nokta da, Memur-Sen'in kurucu genel başkanının Mehmet Akif İnan ağabey olmasına büyük anlamlar yüklemek mümkün. Haksızlıklara karşı direnmek için kurulan Memur-Sen'in kurucu genel başkanının ismiyle müsemma aksiyoner bir dava adamı olduğuna hem fikiriz. Milletle resmen çekişme halinde olan, millet düşmanlığı yapan sözde sivil toplum kuruluşlarıyla mücadele etti. 28 Şubat'ta 5'li çete gazete, gazete, televizyon, televizyon dolaşarak darbe çığırtkanlığı yapıp, generallerin brifinglerine katılmayı onur sayarken, Memur-Sen, Mehmet Akif İnan ağabeyin öncülüğünde Nemrut'un yaktığı ateşi söndürmek için su taşıyan karınca misali, 28 Şubat sürecinin ülkenin ve milletimizin başına açacak felaketlere dikkat çekti. Sendikamız ve konfederasyonumuz, başta İstanbul teşkilatları olmak üzere, yaptığı eylemlerle 28 Şubat sürecini boykot ediyordu. Tarih ve bu vefakâr millet; Memur-Sen'in 28 Şubat sürecindeki onurlu, soylu ve dik duruşunu, bu dik duruşun mimarı olan ve söz konusu millet iradesiyse dik başlılık yapmayı görev sayan onurlu, soylu insanları yani sizleri unutmayacaktır" ifadelerini kullandı. Kendilerinin de Akif İnan'ın izinden gittiğini, dik duruşlarını hiç bozmadığını vurgulayan Duman, kif İnan'ın şair, fikir adamı ve sendikacı olduğunu kaydetti.

"AKİF İNAN'IN İZİNDEN GİDİYORUZ"

"Akif İnan, sendikacılığı devlet adına yapan kesimleri çok iyi görüyordu" diyen Duman, "Mehmet Akif İnan Abimiz, devlet adına sendikacılık yapan, milletin değerlerine önem veren bir sendikacılığın temellerini attı. Burada medeniyet sendikacılığını çok önemsediğini görüyoruz. Toplu sözleşme hakkı olmazsa olmazıydı. Anayasa değişikliğini o günlerde haykırıyordu. Toplu sözleşme hakkı için biz de "ya bu hakkı alırız ya da bir daha bu masaya oturmayız" dedik ve iş güvencemize dokundurtmadan bu hakkı almış olmamız, sendikal mevzuat bakımından Memur-Sen'in çalışma hayatına yaptığı önemli bir gelişmedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim