• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

'Düğünde herkes ateş ediyordu, öleni ben vurmadım'

'Düğünde herkes ateş ediyordu, öleni ben vurmadım'
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde evli ve 2 çocuk babası 30 yaşındaki Erkan Yaka'nın bir akrabasının düğününde yemek yerken nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaşamını yitirdiğ olayla ilgili 61 yaşındaki Yusuf K. tutuklandı. Şüpheli, düğünde herk

Sinanpaşa'ya bağlı Nuh Köyü'nde cumartesi günü bir akrabasının düğününe giden Erkan Yaka, yemek için masalardan birine oturdu. Yanındakilerle sohbet ederken Yaka'nın göğsü bir anda kan içinde kaldı. Masaya yığılan Yaka, ambulansla Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Düğünde havaya ateş edenlerden birinin tabancasından çıkan kurşunun kalbine isabet ettiği belirlenen Erkan Yaka, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Yaka, dün Nuh Köyü'nde toprağa verildi.

Olay sonrası görgü tanıkları ile düğünde çekilen kamera görüntülerini inceleyen Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, havaya ateş etiği tespit edilenleri gözaltına aldı. Yapılan incelemede Yaka'nın vurulduğu sırada havaya ateş açan kişinin Yusuf K. olduğu anlaşıldı. Olay sonrası düğün alanından ayrıldığı tespit edilen Yusuf K.'yı bulmak için çalışma başlatan jandarma, evinde bulamadığı şüpheliyi Serban Beldesi'ne bağlı yayladaki bir evde gözaltına aldı.

'KİMSEYİ VURMADIM, EMİNİM'

Jandarmadaki işlemlerin adından adliyeye çıkartılan şüpheli, Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Öncesinde Sinanpaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Yusuf K., ilk ifadesinde iddiaları kabul etmedi. Düğünde çok sayıda kişinin havaya ateş açtığını ileri süren Yusuf K., kendisinin havaya ateş ettiği sırada düğün alanının gerisinde farklı kişilerin de silahla havaya ateş açtığını iddia etti. Kendisinin havaya doğru ateş ettiğinden emin olduğunu söyleyen K., kimseyi vurmadığına emin olduğunu savundu. Yusuf K., havaya ateş ettiği sırada Yaka'nın 'vuruldum' diye feryat ettiğini anlatırken, yanında bulunan bir arkadaşının ise kendisinin linç edilmesinden endişe edip tabancayı cebine sokmasını söylediğini kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim