• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Düğün ve lüks turizminde yeni strateji

Düğün ve lüks turizminde yeni strateji
Turizmde yerli sanatçı ve oyuncuların katılımıyla "Lüks Türkiye" imajı yaratılması için çalışmalar yapılacak. Düğün turizmi için ise saray ve benzeri alanlarda organizasyon yapmak isteyen yabancılar için makul fiyat sağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 yıl aradan sonra düzenlenen, turizmin yeni yol haritasında belirleyici olacak "3. Turizm Şurası"nın sonuç raporunda, düğün ve lüks turizmi ile ilgili atılması gereken adımlara ilişkin öneriler sıralandı.

Edinilen bilgilere göre, 1-3 Kasım tarihlerinde yapılan ve turizm sektörü temsilcilerinden akademisyen ile bürokratlara kadar geniş bir katılımla gerçekleştirilen "3. Turizm Şurası"nın sonuç raporu tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un, "Turizmde 3. hamle dönemi" olarak tanımladığı ve belirlenen önerilerin de yeni stratejik hedefler olarak ön plana çıkacağını vurguladığı şuranın sonuç raporunda, konu alanlarına göre 13 ayrı komisyondan çıkan kapsamlı önerilere yer verildi.

Yakın dönemde kitap olarak basılması planlanan raporda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl "Komşunu Al Gel" kampanyası ve gurbetçi vatandaşları düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini Türkiye'de yapmaya davet etmesiyle gündeme gelen "düğün turizmi" başlığı da yer aldı.

Hint düğünleri için "Bollywood" önerisi

Bakanlık bürokratları, turizm sektörü temsilcileri ve akademisyenlerin ortak görüşleriyle hazırlanan raporun "düğün turizmi" bölümünde, önde gelen düğün organizatörlerinin Türkiye'de ağırlanması ve bu yolla yerinde tanıtımın yapılması gerektiği ifade edildi.

Düğün turizmine yönelik kapsamlı bir tanıtım programının oluşturulması önerisi getirilen raporda, başta Hindistan olmak üzere Pakistan, İran, Lübnan, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin düğün turizminde hedef pazarlar olarak değerlendirilmesi önerisinde bulunuldu.

Bakanlık koordinasyonunda Türkiye ve Hindistan'dan firmalar ile Hindistan'da bu konuda reklam ve ilan çalışması yapılması, bölgelerin sadece düğünde turizm odaklı tanıtım filmlerinin ve materyallerinin hazırlanması, Bollywood ve Hindistan'ın popüler sporlarından kriket yıldızları ile tanıtım etkinliklerini düzenlenmesi de rapordaki öneriler arasında yer aldı.

Hindistan'da yayımlanmak üzere bazı Hint filmlerinin Türkiye'de çekilmesine destek olunması, Türkiye'nin hizmet, kalite ve fiyat dengesine, düğün turizmine uygun ultra lüks tesislerine, Hindistan ve diğer düğün turizmi ülkeleri ile ortak kültürüne, yeme alışkanlıklarına, diğer rekabet avantajı olan hususlara vurgu yapılması istendi.

Makul fiyat önerisi

Düğün turizminin geliştirilmesi için tarifeli ve charter tipi uçak seferlerinde yaşanan sorunların çözülmesi, Hindistan'dan catering firmalarıyla anlaşma yapılması ile saray ve benzeri alanlara yönelik düğün talepleri kapsamında düğün mekanları tarafından makul fiyat istenilmesinin sağlanması gerektiği kaydedildi.

Düğün katılımcılarının vizeleri açısından bazı kolaylıkların tanınması ile düğün harcamalarının KDV'den muaf tutulması, Ekonomi Bakanlığınca düğün turizmi teşvik belgesinin düzenlenmesi gibi dikkat çekici düşünceler de raporda yer buldu.

"Lüks Türkiye" imajı

Raporun "lüks turizm" ile ilgili bölümünde de bu destinasyonlarda yerli ürün ve markaların desteklenmesi, yerel yönetimlerle birlikte çalışılması, bölge halkı ve esnafın bilgilendirilmesi, eğitilmesi üzerine çalışmalar yapılması gerektiği önerisi ön plana çıktı.

Ayrıca hedeflenen destinasyonlara THY tarafından doğrudan uçuşların konulması, lüks turizme hizmet edebilecek rehber ve elemanlara ilave eğitim verilmesi, "lüks araç" ile ulaşıma düzenleme getirilmesi ile Türkiye'nin sanatçı ve oyuncularının katılımıyla "Lüks Türkiye" imajının yaratılması önerisinde bulunuldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim