• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

DÜ’de Öğretim Materyalleri Sergisi Düzenlendi

DÜ’de Öğretim Materyalleri Sergisi Düzenlendi
Düzce Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahriye Hayırsever tarafından, Pedagojik Formasyon Programı bünyesinde yürütülen Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında "Öğretim Materyalleri Sergisi" düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Eğitim Fakültesi ile diğer Fakültelerden birçok öğretim üyesi ve öğretim elemanı, öğretmen adayları ile Düzce İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin katıldığı sergiye ilgi büyüktü.

Ders kapsamında öğrenciler; bilgi ve becerinin öğrenilmesi, öğrenilenlerin somutlaştırılması, kalıcılığının arttırılmasının yanı sıra daha etkili öğrenmenin gerçekleştirilmesinde öğretim teknolojileri ve materyallerinden nasıl yararlanacaklarını ve bunları öğrenme-öğretme sürecinde nasıl kullanacaklarını öğrendi. Ayrıca öğrenciler, alan bilgilerinin yanında öğretim materyali tasarlama ve hazırlama ilkelerini, program geliştirme bilgilerini ve kendi branşlarının öğretim programlarını kullanarak işbirliğine dayalı öğrenme, yaratıcı düşünme, problem çözme gibi becerileri de kazandı.

Öğretmenlik mesleğine adım atan Pedagojik Formasyon Programı Sağlık Bölümü öğrencilerinden Nurşen Kızıldağ, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi bağlamında tüm pedagojik formasyon eğitimi sürecinde kazanmış oldukları deneyimlerine ilişkin, "Önceleri mesafeden dolayı keşke Düzce'yi tercih etmeseydim diye kendime kızıyordum. Ama kesinlikle doğru yerdeymişim. Her şey için teşekkürler. Farklı olacağımıza inanıyorum. Dileğim, bu farklılığı sonuna kadar götürebilmektir" dedi.

Yine Pedagojik Formasyon Programı Sağlık Bölümü öğrencisi Çiğdem Burak ise, "Sizi tanıdığım ve sizin öğrenciniz olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bir gün, bir yerlerde eğitimci olabilirsek, o ortama renk katıp fark oluşturacağımdan eminim. Her şey için teşekkürler" şeklinde görüşlerini paylaştı.

Değer üreten bir Üniversitenin Eğitim Fakültesi olarak, lisans, lisansüstü ve pedagojik formasyon programlarında, nitelikli öğretmen yetiştirme adına fark oluşturan bir Fakülte olmak için çok ciddi çaba ve özverinin sarf edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Fahriye Hayırsever, öğrencilerin olumlu görüş ve deneyimlerle mezun olmalarının, Eğitim Fakültesi ve Düzce Üniversitesi adına mutluluk verici olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Fahriye Hayırsever, Düzce Bilim Sanat Merkezi ve Merkezin öğretmenlerinden Adem Akkuş'un da öğretim materyallerinin hazırlanma sürecinde öğrencilere çok büyük katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

DÜ’de Öğretim Materyalleri Sergisi Düzenlendi

DÜ’de Öğretim Materyalleri Sergisi Düzenlendi

DÜ’de Öğretim Materyalleri Sergisi Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim