• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

DÜ’de ‘Anne sütü ve önemi’ eğitimi

DÜ’de ‘Anne sütü ve önemi’ eğitimi
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla hastane çalışanlarına "Anne sütü...

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla hastane çalışanlarına "Anne sütü ve önemi" başta olmak üzere 4 ayrı ana başlıkta eğitim verildi.

Hastaneler Eğitim Koordinatörlüğü tarafından Başhekimlik Konferans Solunu, Kalp Hastanesi Konferans Salonu ve Selahattin Yazıcıoğlu Dersliğinde verilen eğitimde, 12 oturum ve 9 farklı eğiticiyle "Anne sütü ve önemi", "Gebelik ve emzirme", "Mama kodu yasası" ve "Bebek dostu hastane" uygulamaları konusunda bilgiler verildi. Anne dostu hastane olma yolunda adım adım ilerleyen Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanelerinde gebe bilgilendirme sınıfının açılmasından sonra, hastanelerindeki emzirme odaları da yeniden düzenlendi. Mobilyalarla döşenen Emzirme Odaları, Sağlık Bakanlığının kriterlerine uygun hazırlanan afiş ve broşürlerle de desteklenerek yeni yüzüne kavuştu. Anneler artık bebeklerini daha konforlu bir mekanda emzirebilecek.

"Anne sütü mucize bir besin"

Eğitimlerde, anne sütünün bebeklerin sağlığı ve gelişimi için ihtiyacı olan besin ve mineraller açısından benzeri olmayan mucize bir besin olduğu belirtilirken, emzirmenin bebek ve anne sağlığı açısından da önemine vurgu yapıldı. Anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğu ve doğumdan sonra ilk yarım saat içinde emzirmenin gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulan eğitimde, "Emzirme anne ve bebek açısından çok faydalıdır. Anne açısından faydası, anne kısa zamanda eski kilosuna döner, anne rahmi daha çabuk toparlanır, anne ve bebek arasında yakın bir bağ kurulur, psikolojik tatmin sağlar, ekonomiktir. Bebek açısından da, Daima temiz, taze ve uygun ısıdadır, Tamamıyla ve kolaylıkla sindirir, anne sütü alan bebeklerde kabız ishal ve karın ağrısı daha az görünür. Doğumdan sonra gelen sarı süt bebeği hastalıklardan korur. Anne sütü alan bebekler daha zeki olur" denildi.

Emzirme önlüğü dağıtıldı

Başhekim yardımcısı Doç Dr. Selçuk Tonik, Başhemşire Yardımcıları Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Kliniğini Yeni Doğan Kliniğindeki anneleri ziyaret ederek emzirme önlüğü dağıttı.

DÜ’de ‘Anne sütü ve önemi’ eğitimi

DÜ’de ‘Anne sütü ve önemi’ eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim