• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Duayen Gazeteci Oktay Ekşi, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Tekirdağ’da

Duayen Gazeteci Oktay Ekşi, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Tekirdağ’da
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla "Çalışan Gazeteciler ve Özgürlükleri" konulu konferans düzenledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla "Çalışan Gazeteciler ve Özgürlükleri" konulu konferans düzenledi. Konferansa duayen gazeteci Oktay Ekşi konuşmacı olarak katıldı.

"Çalışan Gazeteciler ve Özgürlükleri" konulu etkinlik Yılmaz İçöz Sahnesi'nde gerçekleşti. Duayen gazeteci Oktay Ekşi'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa Tekirdağlılar büyük ilgi gösterdi.

Konferansa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Oral Karakaya, Daire Başkanları, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Yerel ve Ulusal medya mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazetecilik mesleğinin doğuşundan günümüze kadar geçen evrelere ve gazetecinin bu süreçte yaşadığı zorluklara değinen Oktay Ekşi, mesleğe nasıl başladığını ve mesleğini icra ederken yaşadığı sorunları dile getirdi. Gazetecilik mesleğine duyduğu aşkı dile getirerek konuşmasına başlayan Oktay Ekşi, "Eğer dünyaya 10 kere de gelmek mümkün olsa 10'unda da bir kere bile tereddüt etmeden gazetecilik mesleğini tercih ederdim." dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün anlam ve önemine de değinen ve zaman içerisinde hiçbir şeyin değişmediğini ifade eden Ekşi, "Asıl sorun gazetecilerin meslek platformunda hak ettikleri noktaya ulaşamadan sömürülmeleridir. Bu sorunun temelinde istihdam sorunu yatmaktadır. Kabul etmeliyiz ki gazetecilik fevkalade cazip bir meslektir. Eminim bu düşüncelerim birçok genç için de geçerlidir. Çünkü gazetecilik sıfatı taşıdığınız o anda size daha önce tahayyül bile edemediğiniz bir güç kazandırır. Bu gücü doğru bir şekilde kullanmak çok önemlidir." dedi.

Türkiye'de basının görevlerini yapamaz hale geldiğini söyleyen Ekşi, "Basın özgürlüğünün yok sayıldığı ülkemizde, yaptığı haberden dolayı birçok gazetecinin özgürlüğü elinden alınmış ve yine kamuoyu yararına yapılan birçok haber dolayısıyla da birçok gazeteci hakkında dava açılmıştır. Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 149. sırada yer almaktadır. Bu vahim tablo karşısında ülkemizde ne kadar sağlıklı bir gazetecilik yapıldığı da tartışılır hale gelmiştir." İfadelerini kaydetti.

"SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN GAZETECİLER KALİTELİ GAZETECİLİK YAPAMAZ"

Basın özgürlüğünün ekonomik özgürlükle paralel ilerlediğinin altını çizen Ekşi, "Sosyal güvencesi olmayan gazeteciler kaliteli gazetecilik yapamaz. Bu nedenle medya sahiplerinin güçlü, bağımsız ve çalışanlarının arkasında durması gereklidir. Ancak ve ancak bu şekilde tarafsız bir yayından söz edilebilir. Günümüz medyası işte tam bu noktada sansürle karşı karşıya kalmış, yayınlanan haberler gerek baskı ile gerekse de baskı nedeniyle ortaya çıkan oto sansür ile süzgeçten geçirilmiş, bu baskıya boyun eğmeyen birçok kanal da kapatılarak yayın hakkı elinden alınmıştır." dedi.

Konferans sonrası Usta gazeteci Oktay Ekşi'ye çiçek takdim eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, önemli konulara değindiği bu güzel konferanstan dolayı Sayın Ekşi'ye teşekkür ederim. Başta Sayın Ekşi olmak üzere, bu mesleğe emek ve gönül vermiş tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım." dedi.

Duayen Gazeteci Oktay Ekşi, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Tekirdağ’da

Duayen Gazeteci Oktay Ekşi, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Tekirdağ’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim