• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

DÜ Havacılık Kulübü 42 Üniversite Arasında 2’nci Oldu

DÜ Havacılık Kulübü 42 Üniversite Arasında 2’nci Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığının Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi'nde organize ettiği İnovasyon ve Girişimcilik zirvesine katılan Dicle Üniversitesi...

Gençlik ve Spor Bakanlığının Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi'nde organize ettiği İnovasyon ve Girişimcilik zirvesine katılan Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü, 42 üniversite arasında 2'ncilik olarak, büyük bir başarı elde etti.

İTÜ, Marmara Üniversitesi gibi büyük üniversitelerin de yarıştığı zirveye 42 üniversite başvuruda bulundu. Yamaç paraşütü, model uçak, yelken kanat ve son zamanlarda özellikle insansız hava aracı çalışmalarında önemli çalışmalar yapan kulübümüz, girişimcilik dalında ikincilik ödülünü alarak rakiplerini açık ara farkla geride bıraktı. Birçok kurum ve kuruluşun ziyaret ettiği DÜ standı, katılımcıların gözdesi oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gözlemcilerin de bulunduğu zirvede, Havacılık Kulübü yaptığı çalışmalarla yoğun ilgi gördü.

KULÜPLER AMERİKA YOLCUSU

Dereceye giren kulüplerin yılsonunda Amerika'nın Nevada kentinde yapılacak fuara katılmaya hak kazanması, kulüp nezdinde yapılan çalışmaların Ar-Ge boyutuna taşınmasına doğrudan zemin hazırladı. 2 gün süren zirvede ziyaretçilere Diyarbakır'ın burma kadayıfı ikram edilerek, Doğu insanının misafirperverliği de önüne serildi.

Kulüp adına ödülü alan Veysel İpek, üniversite yönetiminin kendilerine verdikleri destekten ötürü bu günlere geldiklerini belirterek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün'e ve Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Vedat Veli Çay'a teşekkürlerini sundu.

Kulübün çalışmalarını ve başarılarını takdirle izlediklerini dile getiren Prof. Dr. Sabri Eyigün ise, öncesinde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kulübe desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Tüm kulüpleri ve çalışmalarını her zaman destekleyerek, yanlarında olduklarını kaydeden Eyigün, öğrencilerinin başarılarının her zaman kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim