• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

DTSO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Yapıldı

DTSO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Yapıldı
Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) ev sahipliğinde Dış Ticaret Bilgilendirme...

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) ev sahipliğinde Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır yaptı. Çakır, Türkiye'nin Dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasında yer alması için başlatılan seferberliğin en önemli ayağının ihracat olduğunu söyledi.

Çakır, Türkiye'nin 2023 vizyonundaki en ciddi kalemlerden birinin 500 milyar Dolarlık ihracat rakamı olduğunu belirterek, bu rakama yüksek teknoloji ürünleri ve bilişim teknolojileri ihracatıyla ulaşabilineceğini ifade etti.

Globalleşen dünyada bilgi ve ürüne erişimin artık çok kolay hale geldiğini söyleyen Çakır, bilgi ve teknolojiye yapılacak olan yatırımın yüksek geri dönüşleri olacağını da sözlerine ekledi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Şube Müdürü Necati Korkmaz, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Osman Nuri Gökbulut ve Türk Eximbank, Sigorta Müdür Yardımcısı Burcu Gökçe Yılmaz Akın'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde;

İhracat Mevzuatı / Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri, İhracatta Uygulanan Devlet Yardımları, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY'nin desteklenmesi, Tasarım Desteği, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları konuları ele alındı.

DTSO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Yapıldı

DTSO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim