• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

DTSO Meclis Başkanı Taşlı “Düzce Ayrıcalıklı Bir İl”

DTSO Meclis Başkanı Taşlı “Düzce Ayrıcalıklı Bir İl”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Oyuncak OSB'nin ilk olarak Düzce'ye kurulmasının avantajlı bir durum olduğunu söyledi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Oyuncak OSB'nin ilk olarak Düzce'ye kurulmasının avantajlı bir durum olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Düzce'ye gelen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Düzce'ye Oyuncak OSB kurulacağı müjdesi vermişti. Oyuncak OSB ile ilgili görüşlerini açıklayan DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, OSB için Düzce'nin tercih edilmesinin bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

Ertan Taşlı, "Düzce gelişen bir il. Kendini kanıtlamış bir il haline geldi artık. Bu sadece sanayi ve ticari alanlarda değil, diğer alanlara da yansımaya başladı. Düzce'nin hem ekonomik, hem sosyal pozisyonu, hem de Türkiye içindeki fiziki pozisyonu Düzce'nin tercih edilen iller arasında en üst seviyede olmasını yavaş yavaş sağlamaya başladı. Düzce'de hali hazırda 2 OSB'miz var. Akçakoca'da kurulma aşamasında olan, Çilimli'de hızla çalışmaları devam eden ve Gümüşova'da bir ıslah OSB'miz var. Sanayileşme adına Düzce gereken katkıyı alma yolunda. Bunun yanında, çocuklarımıza kültürümüzü yansıtan, kansorejen maddelerden uzak kalacağı oyuncakların Türkiye'de üretilmesiyle alakalı, bu oyuncaklar genellikle Çin'den ve uzak doğu ülkelerinden ülkemize getirilmekte. OSB'nin kuruluyor olması ve Türkiye'de ilk olması büyük bir başarıdır diye düşünüyorum. Düzce'nin tercih edilmesi de bizim açımızdan bir ayrıcalık. OSB'nin kuruluşunda DTSO ve meclis üyeleri ile birlikte içinde olacağız" dedi.

Oyuncak OSB'nin kurulmasının avantajlı bir durum olduğunu söyledi Taşlı "Verilen müjde daha yeni. Şartların nasıl oluşacağı, yer tespiti ile ilgili Sayın Valimizin ve diğer ilgililerin bir araya gelerek vereceği kararlar da önemli. Oyuncak OSB için Düzce'nin tercih edilmesi bana göre olumlu bir davranış. Beklentimiz bizim otomobil fabrikasının Düzce'ye gelmesiyle alakalı, bu konuda meclis üyelerimizle bir tavır sergilemiştik. Bakan yardımcımız geldiğinde iletmiştik. İstihdama nasıl bir katkı sağlayacağını değerlendirmek lazım. Düzce'deki işsizlik değerlendirildiği zaman vasıfsız işçi var. Vasıfsız işçinin oyuncak OSB'ye nasıl bir katkısı olur onu da değerlendirmek lazım. Bölgemize yapılacak yatırım maliyetleri ve detaylarını da görmek lazım. Müjde güzel, avantajlı bir durum ancak önümüzdeki dönemlerde şartları ve katkısını hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim