• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

DTSO Başkanı Çakır Öğrenciler İle Bir Araya Geldi

DTSO Başkanı Çakır Öğrenciler İle Bir Araya Geldi
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Düzce Üniversitesi'nin 10. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Meslek Yüksekokulu'nda...

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Düzce Üniversitesi'nin 10. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşiden önce Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Şamandar açılış konuşmasını yaptı ve Fahri Çakır'ı öğrencilere tanıttı. Şamandar, Çakır'ın Düzce Üniversitesi'nin kurulması aşamasında Milletvekili olarak görev aldığını ve katkı sağladığını söyledi.

Ayhan Şamandar'ın ardından konuşmasına başlayan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, kendisinin de matematik öğretmeni olduğunu, 5 yıl kadar bu onurlu görevi sürdürdüğünü ve sonrasında ticaret hayatına geçiş yaptığını söyledi. Çakır, hem eski bir eğitimci, hem siyasetçi ve şimdi de oda başkanı olarak farklı alanlarda tecrübe sahibi olduğunu ve bu tecrübeleri gençlerle paylaşmak istediğini ifade etti.

Ülkedeki en önemli konunun barış olduğunu belirten Çakır, "En kötü barış, en iyi savaştan iyidir" sözünün çok önemli olduğunu söyledi. Çakır, "Önce birbirimizi seveceğiz, daha sonra işlerimizi seveceğiz, yaptığımız işi, vatanımızı seveceğiz. Başarı ancak bunlarla mümkün olabilir. Ülke olarak zor bir coğrafyada yer alıyoruz. Çok yakın noktalarımızda savaşlar yaşanıyor. Bu bizi hem psikolojik hem de ekonomik olarak etkiliyor. Buradaki öğrenci kardeşlerimize okudukları alanların kıymetini bilmelerini tavsiye ediyorum. Ülkemizde maalesef çok ciddi ara eleman sıkıntısı var. Mühendisimiz, üst yönetici kademelerimiz çok sayıda var, vasıfsız işçi olarak tabir edilen iş gücünden de çok sayıda var ama aradaki asıl işi yapacak olan teknik eğitim almış personel yok. Sizler bu açıkları dolduracak olan arkadaşlarımızsınız" dedi. Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.

DTSO Başkanı Çakır Öğrenciler İle Bir Araya Geldi

DTSO Başkanı Çakır Öğrenciler İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim