• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

DTO Başkanı Özer: Denizli’nin Heimtextil’deki temsil gücü arttı

DTO Başkanı Özer: Denizli’nin Heimtextil’deki temsil gücü arttı
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen,...

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen, dünyanın en büyük ev tekstil fuarı Heimtextil'e, Denizli'nin 60 firmayla katıldığını söyledi. Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Heimtextil'de stant açan firmaları ziyaret etti.

12-15 Ocak 2016 arasında düzenlenen ve 2 bin 866 firmanın katıldığı fuarda Bursa'dan 70, Denizli'den 60, İstanbul'dan 53 ve diğer illerden 27 olmak üzere Türkiye'den toplam 210 firma stant açtı. Küreselleşen dünyada fuarların daha da önem kazandığını belirter DTO Başkanı Özer, "Firmalarımız, üretmenin yanısıra markalaşma, tanıtım ve pazarlamaya da önem vermelidir. Markalaşıp katma değerli ürünler üretilmesi, iç ve dış yatırım olanakları konularında bilgi sahibi olunması için de ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen fuarların önemi çok büyüktür. Bu fuarlar arasında yer alan Heimtextil de çeşitli ülkelerden ev tekstili imalatçılarının katıldığı, tekstil alıcıları ile satıcılarının buluştuğu ve o yılki bağlantıların yapıldığı ilk fuar olması nedeniyle yıllardan beri önemini muhafaza etmektedir." dedi.

'FİRMA SAYIMIZ 46'DAN 60'A ÇIKTI'

Denizli'de ev tekstili alanında üretim yapan ihracatçıların Heimtextil için önceden hazırlık yaptığını, o yıl piyasaya sunmayı planladıkları renk, desen ve modellerden oluşan ürünlerini sergilediklerini anlatan Özer, "Müşteri güvenini kazanmış ve kalitesiyle ön planda olan Denizlili üreticilerimiz, bu yıl da ilimizi başarıyla temsil etmektedirler. Fuarda stant açan üyelerimizi ziyaret etmek, tetkik ve incelemelerde bulunmak üzere her yıl heyet halinde Heimtextil fuarına iştirak etmekteyiz. Bu yıl ki Heimtextil fuarının da başarılı geçeceğinden ve üyelerimizin yeni siparişlerle ilimize döneceklerinden eminiz." şeklinde konuştu.

Denizli'nin geçen yıl 46, bu yıl 60 firmayla temsil edildiğini söyleyen Necdet Özer, "Bu yıl İstanbul'un önüne geçerek, 60 firmayla Türkiye'yi ikinci sırada temsil ediyoruz. Bu temsil gücümüzün artması, moralimizi yükseltti. Denizli'nin sanayici ve ihracatçı firmalarıyla gurur duyuyoruz." dedi. Denizli firmalarının moralinin yerinde olduğunu ve geleceğe umutla baktığını gördüklerini söyleyen Özer, "Ev tekstili trendlerinin, fuarın yeni trendler salonu sayesinde kolayca takip edilebildiğini, bunların haricinde ise 4. holün döşemelik ve perde sektörü için genişletildiğini gözlemledik. Fuarda yoğun bir ziyaretçi akını vardı. Firmaların stantlarına yaptığımız ziyaretlerde, potansiyel alıcılarla görüşme yapar durumda olduklarını, Denizli ürünlerine ilginin büyük olduğunu gördük." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim