• BIST 9536.44
  • Altın 2467.582
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Dtk’dan Amed Sfk’ya Ziyaret

Dtk’dan Amed Sfk’ya Ziyaret
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kalan ve Fenerbahçe ile eşleşen Amed Sportif Faaliyetler...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kalan ve Fenerbahçe ile eşleşen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nü ziyaret etti.

Irmak ve beraberindekiler, kulüp binasına gelerek, önce Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş ve yöneticilerle bir süre sohbet etti. Burada bir süre yöneticilerle görüşen Irmak, daha sonra futbolcu ve teknik heyetle bir araya geldi. Burada futbolculara yönelik konuşan Irmak, bu önemli ve tarihi günlerde elde edilen başarının takdire şayan olduğunu söyledi. Irmak, "Onurlu duruşunuzla bize umut vadeden, yaşam sevincine götüren, "Gerçekten biz bu ülkede iyi şeyler yapabiliriz "dedirten bir durumdur. Başarınızı bütün halkımızın paylaştığını sizlerle ifade etmek isterimi. Bu başarı karşısında sizlere yönelik haksız saldırılar ve eleştiriler kabul edilemez. Sizlere yönelik linç kampanyasını burada bir kez daha kınadığımızı ve bizlerin yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim. Amedspor çok önemli bir iş yapmaya çalışıyor. Barışa aslında hizmet etmek istiyor. Birlikte yaşamaya hizmet etmek istiyor. Ve bunun en sivil yöntemiyle yapmaya çalışıyor" dedi.

"SİZLERE YÖNELİK TEPKİNİN KARŞISINDAYIZ"

Güney Afrika çatışmalarında Nelson Mandela'nın bir yönetiminin olduğunu anlatan Irmak, şunları kaydetti:

"Mandela futbolculara diyor ki, "Siz burada kalacaksınız ve siz bu ülkeyi birleştireceksiniz. Bu ülkedeki nefret duygularını sizler ortadan kaldıracaksınız." Mandela onlara diyor ki, "Siz çok önemli ve tarihi bir rol üstlenmişsiniz. Yeni Zelanda ile olan maç tarihi bir maçtır. Bütün ülkeyi tek bir takımda ve bir duyguda birleştiren bir maçtır." O gece bütün siyahlar ve beyazlar televizyonun karşısında dua eder pozisyona geçiyorlar. Yani onca yıl süren savaştan, ayrımcılık politikalarından sonra siyahlar ve beyazlar ilk defa ortak bir duyguda birleşiyorlar. Bu ortak duyguyu da işte bu takım gerçekleştiriyor. Bu anlamda ben de Amedspor'a tarihin böyle bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Burada batıdan gelen ve bölgeden olan arkadaşlarımız var. Ve bunlar bir arada. Bu ülkenin ortak yaşayabileceğini bence ispatlıyorlar. Aslında sizlere olan saldırının. Temelinde bu yatıyor. Sizin oynayabileceğiniz birleştirici rolle bir tepki olarak değerlendirmelisiniz. Sizlere yönelik her türlü olumsuz tepkinin karşısında olduğumuzu ve onu kınadığımızı, her türlü destekle de sizlerin yanınızda olduğumuzu ifade ediyorum. Tekrar sizleri canı gönülden kutluyorum ve başarıların devamını diliyorum."

"YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Ardından konuşan kaptan Şehmus Özer, "Ben bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gerçekten bizim için çok önemli bir maçtı. Maça çok iyi hazırlandık. Zor olduğunu biliyorduk biz. Ama arkadaşlarım orda gereken cevabı orda verdi. Önümüzde lig maçı var. Artık onu düşünüyoruz. Hem kupada hem ligde yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

"BU ZAFERİ HALKIMIZA ARMAĞAN EDİYORUZ"

Teknik Direktör Sertaç Küçükbayrak ise şunları kaydetti:

"Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığımız toplam sekiz maçta Amedspor namağlup buralara kadar gelen takımdır. Türkiye'nin farklı yerlerinden buraya gelen futbolcularımız ve buradaki arkadaşlarımız gerçekten iyi mücadele örneği sergiliyorlar. Buradan bütün arkadaşlarımıza ve yönetimimize bize destek olan bütün kurumlara ve spor birleşenlerine teşekkür ediyoruz. Bursaspor maçı bizim için çok önemliydi. Bence inancın zaferiydi. Bize bu zaferi halkımıza armağan ediyoruz. Biz kupada yolumuza devam edeceğiz. Biz skorlar ve sonuçlar üzerine de hiçbir zaman değerlendirme yapmıyoruz. Biz hem kupa hem de ligde yolumuza devam edeceğiz. Ama biz bugünden sonra kupayı kenara bırakacağız ve Kartal maçını düşüneceğiz."

Dtk’dan Amed Sfk’ya Ziyaret

Dtk’dan Amed Sfk’ya Ziyaret

Dtk’dan Amed Sfk’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim