• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

DTİK'ten büyükelçiye veda yemeği

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komitesi, 2009 yılından bu yana Lahey Büyükelçiliği yapan ve Malezya Büyükelçiliği’ne atanan Uğur Doğan ve eşi Manolya Doğan onuruna veda yemeği verdi.

Brabant Eyaleti’ndeki Nuland Hotel’deki davete koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) milletvekili Selçuk Öztürk, Hıristiyan Demokratlar’ın eski milletvekillerinden Coşkun Çörüz, Deventer Başkonsolosu Yunus Belet,  Rotterdam Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Tuba Sander,  Beratiye Öncü, Rotterdam Anakent Belediye Meclisi Üyesi Zeki Baran, Hıristiyan Demokratların Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırladıkları taslak aday listesinde yer alan Turan Kaya Koçak, Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği Başkanı Mustafa Ayrancı, Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, Komfly Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Avrupa Bölge Komitesi Üyeleri, Hollanda Türk İş Adamları  Derneği (HOTİAD), Arnhem Türk İşadamları Derneği, Leiden Türk İşadamları Derneği  yöneticileri ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldılar.

Yemekte bir konuşma yapan DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı ve Yurtdışı Türkler Akraba Topluluğu Onur Kurulu Üyesi Turgut Torunoğulları, Büyükelçi Doğan’ın görev süresi boyunca Hollanda’daki Türk toplumuna değerli hizmetler verdiğini, önemli katkı sağladığını anlattı.

Torunoğulları, “Büyükelçimiz, Hollanda’daki sivil toplum örgütlerini bir araya getirme, birleştirme ve bütünleştirme adına oldukça önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Büyükelçimizin ayrıca 1612 yılından günümüze kadar devam eden Türkiye-Hollanda arasında dostluk ve işbirliğinin 400.yıl etkinlikleri ve şenliklerine de önemli hizmetleri oldu. Büyükelçimiz Uğur Doğan’ın konuyla ilgili hassasiyetini dikkate alan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda’yı ziyaret ettiler.  Bu, Büyükelçimizin bizlere armağan ettiği bir başarıdır. Öte yandan, yine Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Hollanda Başbakanı Rutte’nin Türkiye’ye yapmış olduğu ziyaretlerinde iki ülke arasındaki dostluk ve ticari ilişkilere önemli katkıları olan Büyükelçi Uğur Doğan’a gerek Hollanda Türk İş Adamları Derneği (HOTİAD) Başkanı olarak görev yaptığım dönemde ve gerek hala başkanlığını yürüttüğüm Dünya Türk İş Konseyi (DEİK) Avrupa Komitesi ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmasının bir bölümünde kutuplaşma endişesini dile getiren Turgut Torunoğulları, şunları kaydetti: “Yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanacağız ve devamında genel seçimlerde seçeceğiz. Sıcakkanlı bir toplum olduğumuzdan dolayı, Avrupa’daki Türkler arasında kutuplaşma yaşanmasından endişe duyuyorum. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarının birleşip aynı çatı altında toplanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yönde çalışmalarımız var.  Haklarımızı korumak için sivil toplum kuruluşlarının öncelikle yaşadığımız ülkede, daha sonra Avrupa’da mutlaka beraber hareket etmeleri gerekmektedir. Toplumumuzun haklarını ararken yaşadığımız ülkelerde, özellikle o ülkenin hukukunu ve toplum yapısını da göz önünde bulundurmak gerekiyor ve aynı şey Türkiye için de geçerlidir.”
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Türkiye’nin küresel ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu anlatan Turgut Torunoğulları, “Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ‘DEİK, bünyesinde faaliyet gösteren 114 İş Konseyi, 42 Kurucu Kuruluş’u, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile gerçekleştirdiği etkin işbirlikleri sayesinde Türk özel sektörüne geleceğin kapılarını açmaktadır. DEİK, dünya düzeni yeniden şekillenirken Türk özel sektörünün küresel pazarlara entegrasyonu için çalışmaya devam etmektedir. DEİK, üyeleri, kurucu kuruluşları, geniş ulusal ve küresel ağı ile Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmesi için takip edeceği yeni küresel ekonomik entegrasyon diplomasisinin arkasındaki vizyoner iş dünyası kuruluşu olacaktır’ mesajı DEİK’in önemini açık bir şekilde ortaya koymakta. Başkanımızın Avrupa’daki oluşuma sağladığı katkı, güç birliğimize boyut kazandırdı” dedi.

Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan davette yaptığı konuşmada DEİK-DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Onursal Üyesi Turgut Torunoğulları’nın Hollanda’daki Türklerin rehberi ve örneği olduğunu anlattı. Büyükelçi Doğan, “Bu ülkedeki başarılarımızda sizlerin önemli katkısı var” dedi. Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları çerçevesinde ortaya konan çabanın, Türk toplumunun değerinin daha iyi anlaşılmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

ugur2.jpg

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim