• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

DSP'li Çakmak: Yeni yılda gazetecilerin tutuklanmadığı bir Türkiye umut ediyoruz

DSP'li Çakmak: Yeni yılda gazetecilerin tutuklanmadığı bir Türkiye umut ediyoruz
DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, yeni yılda gazetecilerin tutuklanmadığı herkesin özgürcü fikirlerini ifade edebiliği bir Türkiye umut ettiklerini...

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, yeni yılda gazetecilerin tutuklanmadığı herkesin özgürcü fikirlerini ifade edebiliği bir Türkiye umut ettiklerini söyledi.

2015 yılı değerlendirmesinde bulunan DSP İlçe Başkanı Çakmak, "2016'da başka Can Dündar'ların başka Erdem Gül'lerin, başka Hidayet Karaca'ların, başka Murat Çapan'ları, Mehmet Baransu'ların, başka Cevheri Güven'leri ve başka Gültekin Avcı'ların gazetecilik mesleklerini yaptığı için tutuklanmadığı bir Türkiye özlemi içindeyiz." dedi.

2015 yılının insan temel hak ve hürriyetlerinde kayıp bir yıl olduğunu belirten Çakmak, 21. yüzyıl Türkiye'sinde halen "makul şüphe" gerekçesiyle ansızın evleri ve işyerleri basılarak derdest eliyorsa ülkelerinin birileri tarafından işine geldiğinde referans gösterdiği Avrupa Birliği(AB) değerlerinden uzak olduğunun açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Ülkede adaletin terazisinin tamamen yürütmenin emrinde olduğunu, gücün elinde bulunduranların istediğini istediği isnatla tutuklatabildiği bir dönemin yaşandığını belirten Çakmak, dün ileri demokrasi, üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçeceğiz diyenlerin bugün uygulamalarıyla askeri darbe dönemlerine rahmet okutmasının iktidarın savrulduğu noktayı açık bir şekilde gösterdiğinin altını çizdi. Çakmak, "Bunca olumsuzluklara rağmen 2016'da ülkemiz adına güzelliklerin yaşanacağına inanıyoruz. Maalesef ülkemizde kuvvetler ayrılığı erkleri yerle bir olduğu için hukuk yerle bir edilmiştir. Ülkemizde hiç bir dönemde hukuk böylesi ayaklar altına alınmamıştı. Yargı hiç bu kadar siyasallaşmamıştı. Kişi temel hak ve hürriyeti böylesi yok edilmemişti. Yeni yılda herkesin kendisini hiç bir korku ve baskı görmeden düşüncelerini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye özlüyoruz. " ifadesinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim