• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

DSP PM Toplantısını Diyarbakır’da Gerçekleştirdi

DSP PM Toplantısını Diyarbakır’da Gerçekleştirdi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın özerlik açıklamalarına tepki gösterdi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın özerlik açıklamalarına tepki gösterdi. Aksakal, "İşte Diyarbakır'dayız buradan sesleniyorum, "Sen neyin kafasını yaşıyorsun Selocan? Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?" Eline almışsın bir bağlama, tutturmuşsun bir Kürt sorunu türküsü gidiyor" dedi.

DSP yılın ilk parti meclisi toplantısını Diyarbakır'daki bir otelde gerçekleştirdi. Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve partililer, toplantı öncesinde otel önünde barış güvercinleri uçurdu. Daha sonra konuşan Aksakal, HDP ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenerek, kendilerini Türkiye'nin partisi gibi lanse eden, ancak tüm siyasi söylemlerini bölücü başının affedilmesine, sözde özgür Kürdistan idealine ve uluslararası emperyalizmin Ortadoğu bölgesindeki yeni devlet yapılanması stratejisi noktasında tutan bir partinin sol bir parti olamayacağını ifade etti. Aksakal, "Bunların, ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yüzlerce yıldır hüküm süren, bu bölgede yaşayan insanları eğitimsiz, fakir ve kul düzleminde tutan baskıcı feodal yapının ortadan kaldırılmasına yönelik bir tek söylemine tanık olanınız var mı? Bu partinin programında bile bir tek kelime feodalizm yazmaz, toprak reformundan bahsedilmez" dedi.

"KÜRT SORUNU AĞALARIN YARATTIĞI BİR SORUNDUR"

Parti Eş Başkanı'nın özyönetim, özerklik, gerekirse bağımsız devlet lafları ettiğini belirten Aksakal, "İşte Diyarbakır'dayız buradan sesleniyorum, "Sen neyin kafasını yaşıyorsun Selocan? Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?" Eline almışsın bir bağlama, tutturmuşsun bir Kürt sorunu türküsü gidiyor. Senin ağaların bu topraklarda yaşayan insanları eğitimsiz bıraksınlar, aç sefil ve namerde muhtaç yaşatsınlar, kapısında beslediği köpekten değersiz saysınlar, çocuk yaşında kızları koynuna kadın diye alsınlar, itiraz edeni ve direneni töre diye vursunlar. Bu da yetmezmiş gibi devletin yaptığı okulları, hastaneleri yaksınlar, derelerin üstündeki köprüleri yıksınlar, devleti dolandırsınlar, milleti haraca bağlasınlar, sen bunlara karşı çıkıp siyaset yapacağına, Kürt sorunu da Kürt sorunu dersin. Evet, bu memlekette bir Kürt sorunu var. O da bu saydığım ağaların yarattığı sorundur. Bilin ki, bu millet bu sorunun da üstesinden elbette gelecektir. Vakit geçmeden kendinizi toplayın. Demokrasiye ve hukuka güvenin. Adalet geç de olsa mutlaka tecelli eder. Beşeri adalet elbetteki beklentimizdir ama, ilahi adaletten kimse kaçamaz. Bugün yetim bırakılan, anasız ve atasız bırakılan sabilerin ahı kimseye kalmaz. Bu topraklar üzerinde bin yıldır yaşayan insanlar hiçbir dönemde birbirinin aslını inkar etmemiştir. Kürt'e Kürt, Türk'e Türk, Çerkez'e Çerkez demiştir" ifadelerinde bulundu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

DSP PM Toplantısını Diyarbakır’da Gerçekleştirdi

DSP PM Toplantısını Diyarbakır’da Gerçekleştirdi

DSP PM Toplantısını Diyarbakır’da Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim