• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

DSİ’den Vatandaşla Buluşma Toplantısı

DSİ’den Vatandaşla Buluşma Toplantısı
Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, enerji sektöründe 3 ampulden 1 tanesinin hidroelektrik santralleri ile aydınlandığını belirterek,...

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, enerji sektöründe 3 ampulden 1 tanesinin hidroelektrik santralleri ile aydınlandığını belirterek, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen hidroelektrik enerji ile ülkeye ciddi katma değer sağladıklarını söyledi.

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ilk defa "DSİ Vatandaşla Buluşuyor" programı gerçekleştirildi. Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen programa DSİ 13. Bölge Müdürü Turgay Özgür, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşlu ve İstiklal Marşı'nın ardından söz alan DSİ 13. Bölge Müdürü Turgay Özgür, Antalya'nın Anadolu'nun en bereketli coğrafyası olarak tarih boyunca kültürün, mimarinin ve sanatın merkezi olduğunu söyledi.

"TARIM SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİNDE EN BÜYÜK ETKEN SUDUR"

DSİ olarak 62 yıldır çok önemli projelere imza attıklarını kaydeden Özgür, "DSİ Bölge Müdürlüğü olarak turizmin yanında tarımın da yaygın olduğu bu coğrafyada kalkınmanın sulama ile olduğunu biliyor, sulu tarımın da modern sistemler kullanılarak yapıldığını son derece verimli neticeler verdiğini görüyoruz. Dünyada ve ülkemizde tarım sektörünün gelişmesinde en büyük etken su yapılarıdır. Hepimiz biliyoruz ki uygarlık ve medeniyet su kenarlarında başlamıştır. İnsanoğlunun nerede yaşayacağına ekonomik kültürel ve fizikse gelişimine yön veren tek etken sudur" dedi.

"ANTALYA'DA SULANMADIK TOPRAK KALMAYACAK"

Kırsal kalkınmada barajların anahtar görev üstlendiğini aktaran Özgür, "Bunun için tarım şehri Antalya'da göl su projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamayı, Antalya'da sulanmadık toprak bırakmayarak topraklarımızı daha verimli hale getirmek için gayretli bir çalışma içerisindeyiz. Enerji sektöründe 3 ampulden bir tanesini hidroelektrik santralleri ile aydınlatmaktayız. Yaptığımı Hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerji üretiyor bununla ülkemizde çok ciddi bir katma değer sağlıyoruz" dedi.

"KORUMA TESİSLERİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Yapılan projeler ile aynı zamanda istihdam sağlayarak köyden kente göçü önlediklerini belirten Özgür, " Vatandaşımız kazanınca ülkemiz kazanıyor. Derelerimizi ıslah etmeye devam ediyoruz. Taşkınla mücadelede insanların can ve mal emniyetini en yüksek seviyede koruyor, olası kayıpları da en asgari düzeye düşürüyoruz. İnşa ettiğimiz yeni tesis ve yürüttüğümüz çalışmalar ile Antalya'ya sulama, içme suyu ve taşkın koruma tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Turgay Özgür konuşmasının ardından Antalya kent merkezinde ve ilçelerde devam eden çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi vermek için çalışmaların anlatıldığı sunum yaptı.

DSİ’den Vatandaşla Buluşma Toplantısı

DSİ’den Vatandaşla Buluşma Toplantısı

DSİ’den Vatandaşla Buluşma Toplantısı

DSİ’den Vatandaşla Buluşma Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim