• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

DSİ Malatya Şube Müdürlüğünde Barajlar Ve Göletler Çalıştayı Düzenlendi

DSİ Malatya Şube Müdürlüğünde Barajlar Ve Göletler Çalıştayı Düzenlendi
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in talebi üzerine Devlet Su İşleri(DSİ) Malatya Şube Müdürlüğü tarafından Barajlar ve Göletler Çalıştayı...

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in talebi üzerine Devlet Su İşleri(DSİ) Malatya Şube Müdürlüğü tarafından Barajlar ve Göletler Çalıştayı düzenlendi.

DSİ Malatya Şube Müdürlüğünün 2015 yılındaki faaliyetleri ve 2016 yılında yapılacak yatırımların ele alındığı çalıştayda sulama sıkıntılarının çözümü noktasında atılacak adımlar da konuşuldu.

Çalıştaya katılan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin sulama konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da desteği ile önemli mesafe kat edildiğini ifade ederek,"Malatya'da sulama ile ilgili sorunun tükenmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. Düzenlenen çalıştaya AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in yanı sıra, Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Okan Bal, DSİ Malatya Şube Müdürü Yusuf Kenan Karabulut AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğru Polat, DSİ yetkilileri ve sulama birlik başkanları katıldı.

Çalıştay öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Okan Bal 2016 yılında yapılacak yatırımları konuşmak ve görüşmek üzere toplandıklarını ifade ederek çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni etti. DSİ 9. Bölge Müdürü Okan Bal'ın konuşmasının ardından DSİ Malatya Şube Müdürü Yusuf Kenan Karabulut 2015 yılında yürütülen faaliyetler ve 2016 yılında yapılacak yatırımlar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumuna DSİ'nin dönem raporunu açıklayarak başlayan Karabulut, "Tarım sektöründe 31 adet çalışmamız devam ediyor. Bu çalışmanın proje tutarı 769 milyon 225 bin lira, önceki yılların harcaması ise 166 milyon lira. 2015 yılı ödeneğimiz de 113 milyon 120 bin lira, bu ödeneğin tamamını harcayarak geçen yılı kapattık. Bu projelerimiz içinde fiziki gerçekleşmemiz yüzde 36 seviyesinde. 31 çalışmamızın 8 tanesini bitirdik, 16 tanesi devam ediyor, 7 tanesi de ihale aşamasında. DSİ olarak Malatya'daki sulama alanlarımızın 66 bin 166 hektarını işletmeye açmış durumdayız. 38 bin 834 hektarlık sulamamız da devam ediyor. Şu anda 20 bin hektarlık alanda da planlama çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu. DSİ Malatya Şube Müdürü Yusuf Kenan Karabulut'un sunumunun ardından söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa şahin ise çalıştayın düzenlenmesi için Bölge Müdürlüğüne bir talepte bulunduklarını dile getirerek "Özellikle su ile ilgili olan bütün tarafları burada bir arada buluşturalım ve Malatya ile ilgili büyük resmi ortaya koyalım istedik. Bununla ilgili siyasiler olarak bizlere ne görev düşüyorsa onu yapmaya hazırız. 2016 yılındaki yatımları ve planları masaya yatırırsak ben eminim bundan sonraki süreci de daha verimli bir şekilde değerlendirme şansına sahip oluruz. Amacımız çiftçimizin daha rahat bir şekilde ve daha az emek harcayarak bağını, bahçesini sulamasına yardımcı olmaktır" ifadelerini kullandı. Malatya'da sulama ile ilgili sorunun tükenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Şahin, "Orman ve Su İşleri Bakanımız da bu konuda bize çok yardımcı oluyorlar, sağ olsunlar. Bakanımız bize -kesinlikle para sıkıntımız yok siz yeter ki isteyin demişlerdir hep. Bizde bütün bakanlıklarımız içerisinde en fazla görüşmeyi Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile yaptık, hiçbir talebimizi de geri çevirmediler ve hem barajlarımız olsun hem sulama sistemlerimiz olsun bu alanlarda ciddi mesafeler kat ettik. Malatya'da sulanabilir durumda olan arazilerimizin su ile buluşması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" şeklinde konuştu.

DSİ Malatya Şube Müdürlüğünde Barajlar Ve Göletler Çalıştayı Düzenlendi

DSİ Malatya Şube Müdürlüğünde Barajlar Ve Göletler Çalıştayı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim