• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Dr Yavilioğlu Bakan Yardımcısı Oldu

Dr Yavilioğlu Bakan Yardımcısı Oldu
24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Maliye Bakanlığı, Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Maliye Bakan Yardımcılığına Cengiz Yavilioğlu, getirildi.

24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Maliye Bakanlığı, Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan kararın ardından göreve başlayacak olan Dr. Yavilioğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok'tan sonra bakanlık düzeyinde görev alan 3. Erzurumlu isim oldu.

Atama kararını sevinçle karşılayan vatandaşlar, Cengiz Yavilioğlu'nun bu görevi hak ettiğini belirterek, "Yerinde bir karar olmuştur. Yaptığı hizmetler ve mütevazi kişiliğiyle Erzurum halkının gönlünü fethetmiştir. Selami beyden sonra Cengiz beyi de bakanlıklarda görmek bizleri son derece memnun etti. Verdiğimiz oyların karşılığını Allah'ın izniyle alıyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin, bakanlık düzeyinde görev alan hemşerilerimize başarılar diliyoruz" dedi.

Erzurum'u eğitim merkezi haleni getirdi

2016-2018 yatırım bütçesinde Türkiye'nin en büyük yatırım bütçelerinden birisi oldu. Erzurum'a 125 milyon (trilyon) TL daha eğitim yatırımı yapılarak, 2014 - 2016 yatırımlarıyla beraber son üç yılda Erzurum'a yapılan orta öğretim yatırım tutarı "300 milyon" (trilyon) TL'yi aştı. Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin ve 24. Dönem AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu'nun yoğun mesaisi geleceğe ve gençliğe yapılan en büyük yatırıma hayat verdi. Şimdiye kadar yapılan en önemli yatırmalar arasında yerini alan eğitim kampüslerinin birçoğu 2015 yılında temelleri atılırken, kalan kısımlar ise 2016 inşaat sezonunda temelleri atılacak.

Erzurum'a Adli Tıp'ı kazandırdı

Halihazırda Adli Tıp Merkezimiz; Atatürk Üniversitesine tahsisli, 223 ada, 52 numaralı parselin 15.000 metrekarelik kısmı üzerinde projelendirildi.

Onaylı ihtiyaç programına göre Adli Tıp Merkezinde; Grup Başkanlığı, Morg İhtisas Dairesi, Kimya İhtisas Dairesi, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Teknik merkez, Sığınak, Otopark, bulunmakta olup sirkülasyon alanları ile birlikte toplam 11.500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak. Proje aşaması tamamlandıktan sonra "ihale aşamasına" geçildi. 2015 yılının ilk aylarında ihale işleminin, 2015-2016 yıllarında ise inşaatın tamamlanması ile birlikte Erzurum'da önemli bir eksik daha Dr. Yavilioğlu'nun katkılarıyla giderilmiş olacak.

Kayak merkezlerine çeki düzen verdi

2011 Unıversıade Kış Oyunlar'ında 650 milyon TL'lik yatırımın işlevliğini kaybetmemesi için alt yapı çalışması yapılması konusunda önemli adımlar atan Dr. Cengiz Yavilioğlu, Palandöken ve Konak kayak bölgelerinin daha verimli kullanılması için Mühendis, maliye, turizim işletmecisi, işletmeci, inşaat mühendisi, jeolojici, şehir plancı, makina mühendisi, elektronik mühendisi olmak üzere dağın ihtiyacını karşılayacak teknik elemanlar sağlanmış oldu. Önemli bir sorun haline gelen bilet sorunun halledip, Avrupa'daki kayak merkezlerinin kullandığı sistemi Erzurum'a getirdi.

Bunun gibi birçok projeyi şehre kavuşturan Yavilioğlu'nun tekrardan görev alması eksik kalan projelerin tamamlanması konusunda Erzurum için de bir şans olacağı kaydedildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim