• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Dr. Tsoukalas, 150 Yıl Yaşamanın Sırrını Anlatacak

Dr. Tsoukalas, 150 Yıl Yaşamanın Sırrını Anlatacak
Avrupa Tıbbi Beslenme Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas, "Sağlıkla 150 yıl yaşamanın yolları ve metabolomikler" konulu konferans için 23 Nisan'da...

Avrupa Tıbbi Beslenme Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas, "Sağlıkla 150 yıl yaşamanın yolları ve metabolomikler" konulu konferans için 23 Nisan'da İzmir Üniversitesi Hastanesine geliyor.

Otoimmün ve metabolik hastalıkların tanı ve tedavisinde 20 yıldır önemli çalışmalar yapan araştırmacı, eğitimci ve yazar Dr. Dimitris Tsoukalas, 23 Nisan'da İzmir Üniversitesi Hastanesi Ata Salonunda bir konferans verecek. Etkinlik hakkında bilgi veren İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Melikşah Ertem, Dr. Tsoukalas'ın, alanında öncü bir bilim adamı olduğunu söyledi. Prof.Dr. Ertem, insan sağlığı ile ilgili yapılan çalışmalarda bireysel farklılıkların, hastalıkların oluşumu ve tedavisi üzerinde yaptığı etkilerin ön plana çıktığını belirterek "Bu bireysel farklılıkların insanlar genler, genlerin transkripsiyonu sonrası ortaya çıkan ürünler bazında incelenmesi ile metabolomik kavramı ortaya çıkmıştır. Dr. Dimitris Tsoukalas, metabolomik tıp alanında liderlik yapan bir hekimdir. Avrupa'da metabolomikleri klinik pratikte ilk kez tatbik eden doktorlar arasında yer alır" diye konuştu.

ÖDÜLLÜ ÇALIŞMALAR YAPTI

Dr. Dimitris Tsoukalas'ın ödüllü çalışmaları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Melikşah Ertem, şunları söyledi:

"Dr. Dimitris Tsoukalas, 2012 yılından beri Avrupa Metabolomik Tıp Ensitütüsü başkanlığını yürütmekte ve metabolomiklerin kullanımı ile ilgili kurs vermektedir. Ayrıca, binlerce insanın daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayan birinci basamağa yönelik çalışmaları Yunanistan Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilmiştir. Zurih, Milano, İtalya ve Yunanistan Metabolomik Kliniklerinin CEO'su olarak çalışmaktadır. Dr. Tsoukalas ayrıca diyabet konusunda Farsight Bioscience, Telomer biyolojisi alanında Sierra science, metabolik hastalıklar konusunda Neolab gibi laboratuvar, enstitü, üniversitelere bilimsel danışmanlık yapmaktadır."

23 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek konferansa biyokimyacılar, Endokrinoloji doktorları, Onkologlar, Gastroentereloglar, Kardiyologlar, Beslenme-diyetetik uzmanları katılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim