• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Dr. Paköz, Gurur Yaşattı

Dr. Paköz, Gurur Yaşattı
ABD'de Medical University of South Carolina'ya (MUSC) Klinik Nörofizyoloji ve Epilepsi Fellowu (yan dal uzmanlık öğrencisi) olarak kabul edilen İzmir Kent Hastanesi...

ABD'de Medical University of South Carolina'ya (MUSC) Klinik Nörofizyoloji ve Epilepsi Fellowu (yan dal uzmanlık öğrencisi) olarak kabul edilen İzmir Kent Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Burak Paköz, eğitim programını başarıyla tamamlayan 4 hekimden biri oldu, uluslararası diploma almaya hak kazandı. 2015 yılında bu başarıyı gösteren Türkiye'den tek hekim olan Paköz, "Büyük onur duydum" dedi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Paköz, İzmir Kent Hastanesi'ndeki görevine bir süre ara vererek 2014/2015 akademik yılında MUSC'a (Medical University of South Carolina) eğitim görmek üzere gitti. Dr. Paköz, Klinik Nörofizyoloji ve Epilepsi Fellowu olarak şu anda Amerika'da en fazla akreditasyona sahip ve 4.basamak sağlık hizmetinin verildiği Epilepsi Merkezi ile birlikte akredite EEG, EMG, IOM, İntra ve ekstra vasküler görüntüleme laboratuarlarına sahip tek Nörofizyoloji Merkezi olan MUSC'a kabul edildi. Çok başarılı bir eğitim dönemi geçiren Paköz, programı tamamlayan 4 öğrenciden biri oldu. Bu başarısıyla Paköz, tüm Amerika'da ülke genelinde 2015 yılında Amerikan Klinik Nörofizyoloji Board(yeterlilik) sınavını Epilepsi Monitörleme Board'u ile birlikte alan 18 kişiden biri oldu ve bu alanda uluslarası diploma almaya hak kazandı. 2015 yılında bu uluslararası diplomayı alanlar listesine Türkiye'den adı yazılan tek hekim olan Uzm. Dr. Paköz, eğitimini tamamlayarak İzmir Kent Hastanesi'ndeki görevine geri döndü. Eğitim programı süresince binin üzerinde uzun süreli EEG ve epilepsi monitörizasyonu yaptığını belirten Uzm. Dr. Paköz, "ABCN(American Board of Clinical Neurophysiology) 1946 yılında kurulan en eski ve köklü bağımsız tıbbi yeterlilik kuruludur ve amacı profesyonel Klinik Nörofizyoloji pratiğindeki bilgi ve uzmanlık standartlarını oluşturmak ve onları geliştirmektir. Bu programı tamamlayan, yeterlilik sınavını başarıyla veren bir Türk hekimi olarak onur duydum. Şimdi amacım en kısa zamanda Kent Hastanesi'nde bir Epilepsi Kliniği'ni hastaların hizmetine sunmak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim