• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Dr. Kemik: “Saniyeler Bile Hayati Değerde”

Dr. Kemik: “Saniyeler Bile Hayati Değerde”
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, ambulansların vakaya hızla ulaşabilmeleri için "Hayata Yol Ver" projesiyle vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyor.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, ambulansların vakaya hızla ulaşabilmeleri için "Hayata Yol Ver" projesiyle vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyor.

Mersin'de okullarda ve alışveriş merkezlerinde açılan stantlarla "Ambulansa Yol Ver, Hayata Yol Ver" projesi vatandaşlara tanıtılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Birimi ve 112 personelinin katıldığı etkinliklerde, vatandaşlara proje ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan projenin amacının, 112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz yere meşgul edilmemesi ve ambulansların trafikte geçiş önceliği olduğu konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev alan ambulansların 24 saat esasına göre çalışan ve acil sağlık yardımına ihtiyacı olan kişilere en kısa sürede ulaşmayı hedefleyen bir yapı olduğuna dikkat çeken Dr. Kemik, "Bu yapının ilk ayağı 112 Acil Çağrı Merkezi'dir. Bu hattın hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından gereksiz yere meşgul edilmesi, gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmayı zaman zaman geciktirebiliyor. Bu yapının ikinci ayağı olan ambulanslarımız çağrıyı alıp vakaya çıktığında ise trafikte seyreden bazı sürücülerimizin duyarsız ve bilinçsiz davranmalarından dolayı vakaya ulaşmada önemli sıkıntılar yaşanabiliyor. Bazı sürücülerimiz maalesef geçiş önceliği olan ambulanslarımıza yol vermemekte ısrar ediyor. Ambulanslarımızın vakaya en kısa sürede ulaşmasında saniyeler bile bizim için hayati değer taşımakta. Dolayısıyla o esnada trafikte olan sürücülerimizin ambulanslarımıza yol vermesi ve duyarlı davranması çok önemli. Bu kampanyada amacımız, vatandaşlarımızı bilgilendirerek ambulanslarımızın trafikte çok rahat bir şekilde ilerlemeleri, hastalarımıza daha kısa sürede ulaşmaları ve hastalarımızı da hastanelere en kısa sürede ulaştırmalarıdır" dedi.

Mersin il genelinde proje çerçevesinde verdikleri eğitimlerde şu ana kadar 130 okulda öğrenim gören 12 bin civarında öğrenciye ulaştıkları bilgisini veren Kemik, yıl sonuna kadar öğrencilerin tamamına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Trafikte yoğun olarak bulunan taksi ve dolmuşla ilgili olarak da duraklarda bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını dile getiren Kemik, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul edenler ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen göstermeyenler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre yasal işlem yapılacağı uyarısında da bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim