• BIST 9548.09
  • Altın 2493.433
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5694
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Dr. Begüm Uygur, Kalp Hastalıkları Ve Korunma Yöntemlerini Anlattı

Dr. Begüm Uygur, Kalp Hastalıkları Ve Korunma Yöntemlerini Anlattı
Küçükçekmece'de "Kalp Hastalıkları ve Korunma Yöntemleri" hakkında vatandaşları bilgilendiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Begüm Uygur, kalp hastalıklarının...

Küçükçekmece'de "Kalp Hastalıkları ve Korunma Yöntemleri" hakkında vatandaşları bilgilendiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Begüm Uygur, kalp hastalıklarının en çok erkeklerde görüldüğünü söyledi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Begüm Uygur, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yaptığı konuşmada, kalp sağlığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide konuşan Dr. Uygur, "Kalp Hastalıkları ve Korunma Yöntemleri" hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Uzm. Dr. Begüm Uygur, koroner kalp hastalıklarının gelişme sürecini şöyle anlattı: "Zaman içinde kanda kolesterol arttıkça, damarın iç tabakası kalınlaşıyor. Damarı bir su borusu olarak düşünebiliriz. Kolesterol daha çok artınca kalp damarlarında tıkanıklık meydana geliyor."

"ERKEKLER DAHA ÇOK RİSK ALTINDA"

Kalp hastalıklarının en çok erkeklerde görüldüğünü söyleyen Uzm. Dr. Begüm Uygur, "45 yaşın üzerindeki erkekler, 55 yaşın üzerindeki kadınlarda sık görülüyor. Ailede kalp hastalıkları öyküsünün olması, stres, hipertansiyon, kolesterol, şeker hastalığı risk faktörlerini oluşturuyor. İçilen sigara miktarıyla kalp hastalığı doğru orantılı olarak ortaya çıkıyor" dedi.

"KALP SAĞLIĞI İÇİN İLLE DE SPOR"

Kalbi korumak için günde yarım saat yürüyüş ya da spor yapılması gerektiğini dile getiren Uygur, "Beslenmeye de çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bitkisel kaynaklı proteinleri tercih etmeliyiz. Kızartmalardan uzak durun. Özellikle fırında yapılan balık zihin geliştiriyor ve kalp hastalıklarının oluşmasını engelliyor. Çay yerine antioksidan içeren yeşil çay içilmeli. Alkol ve sigaradan uzak durulmalı. Beyaz ekmek yerine kepek ekmek ya da tuzsuz ekmek tercih edilmeli" tavsiyesinde bulundu.

"AĞRI KESİCİLER MASUM DEĞİL"

Uygur, ağrı kesicilerin masum olmadığını ifade ettiği konuşmasında, katılımcılara "Tansiyon hastalığının en büyük sebeplerinden biri ağrı kesicilerdir. En ufak bir ağrıda ağrı kesicilere sarılmayın" uyarısı yaptı.

Dr. Begüm Uygur, Kalp Hastalıkları Ve Korunma Yöntemlerini Anlattı

Dr. Begüm Uygur, Kalp Hastalıkları Ve Korunma Yöntemlerini Anlattı

Dr. Begüm Uygur, Kalp Hastalıkları Ve Korunma Yöntemlerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim