• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Dr. Akbaş: "Aşırı göğüs büyüklüğü ciddi bir sağlık sorunudur"

Dr. Akbaş: "Aşırı göğüs büyüklüğü ciddi bir sağlık sorunudur"
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, aşırı göğüs büyüklüğünün ciddi bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, aşırı göğüs büyüklüğünün ciddi bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Kadınlarda meme büyüklüğünün ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Göğüslerin normalden büyük ve sarkık olması kadınlarda fiziksel hastalık sebebidir. Çünkü omuz ağrısı, bel ağrısı, baş ağrısı gibi hatta boyun ve bel fıtığı ameliyatlarına kadar giden fiziksel rahatsızlıklara sebep olduğu gibi aynı zamanda aşırı büyük göğüsler kadınlarda psikoloji olarak ciddi rahatsızlık kaynağıdır. Uygun kıyafet bulmakta zorlanırlar. Yazın pişikler, kokular oluşması ciddi anlamda onları psikolojik rahatsızlığa sokar. Görsel olarak da kadın kendini çok rahatsız edici görür. Bu nedenle kadınlar plastik cerrahlara gelerek ameliyat olmak isterler" dedi.

Kız çocuklarındaki göğüs büyüklüğünün ciddi bir rahatsızlık kaynağı olacağının altını çizen Akbaş, "Hem psikolojik hem de estetik açıdan ciddi bir sağlık sorunudur. Özellikle 14-15 yaşlardaki bazı kız çocuklarındaki göğüsler aşırı büyür. Bunlar arkadaşları tarafından da hemen fark edilirler. Bu göğüsleri bazen erken ameliyat etmek gerekebilir. Bu çocukların fiziksel gelişimi tamamlanmadığı için aşırı büyük göğüsler omuzlarda askı gibi olur. Giydikleri sütyenin etkisiyle omuzlarda çukurluklar, sinirlere baskılar, boyunda ve belde ağrılar, hatta psikolojik bozukluklara kadar giden birçok fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkların kaynağı olurlar" diye konuştu.

"Aşırı göğüs büyüklüğü kamburlaşmaya yol açar"

Büyük göğüslerini kamufle etmeye çalışan kız çocuklarının göğüslerini omuzlarıyla saklamaya çalıştıklarını ve bu nedenden dolayı da kamburlaşabileceklerini ifade eden Akbaş, "Kalın ve kapalı kıyafetler giyerek de kapatmaya çalışırlar. Bu durum çocukların psikolojik gelişimlerini de çok olumsuz etkiler. Bu nedenle aileler çok dikkatle olması gerekir. Çocuklarının göğüs gelişimi noktasında onları mutlaka takip etmeleri gerekir. Aşırı göğüs büyüklüğünü düşündükleri çocuklarını mutlaka doktora götürmeliler" şeklinde konuştu.

Göğüs büyüklüğünden kurtulmanın yolları

Akbaş, şunları söyledi:

"Kız çocuklarında aşırı göğüs büyüklüğü ciddi bir sağlık sorunudur. Göğüsleri büyük olduğu için okula gitmeyen çocuklar, spora, faaliyetlere, denize, havuza gitmeyen kız çocukları var. Bunlardan bazılarının aileleri bunların tedavisinin olmadığını düşünüyorlar. Çocuğun gelişiminin tamamlanması gerektiğine inanıyorlar. Bunlar kesin ve doğru yaklaşım değildir. Bu çocuğun ameliyat için geç kalmasına, omurgasının tahrip olmasına, fıtığın gelişmesine, çocuğun vücut şeklinin bozulmasına hatta kalıcı bir şekilde kamburluk gelişmesine sebep olacaktır. Onun için aileler kız çocuklarının göğüs gelişimi konusunda çok duyarlı ve çok dikkatli olması gerekir. Büyük göğüslü kız çocuklarını mutlaka doktora götürmeli, onların altında yatan bir sebep olup olmadığını araştırmalıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim