• BIST 9496.45
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

DPÜ Evliye Çelebi Kendi Elektriğini Üretiyor

DPÜ Evliye Çelebi Kendi Elektriğini Üretiyor
kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin "Hastalıktan Sağlığa, Güneşten Enerjiye Yolculuk" projesi kapsamında...

kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin "Hastalıktan Sağlığa, Güneşten Enerjiye Yolculuk" projesi kapsamında kurulan Güneş Enerji Santrali törenle hizmete sunuldu.

DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan tesisin açılış törenine Vali Şerif Yılmaz, TBMM Divan Katip üyesi AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları katıldı.

Törende konuşan TBMM Divan Katip üyesi AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, "Hükümetimizin en önemli gündemi enerji politikasında yapılan yatırımlar. Yenilenebilir enerji ve kendi üretimimiz olan enerji kaynaklarına yönelme tarzında gerekli çalışmalara ve yatırımlara her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Güneş Enerji Santralinin hayırlı olmasını temenni eden ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) bölgede yaptığı yatırımlarla, gösterdiği performansla, bölgenin kalkınması yönünde hem kamuda hem de özel sektörde çok önemli hizmetlere imza atmaya başladı. Önümüzdeki yıl da Mart ayı gibi, Bakanlık onayı çıktıktan sonra çağrıya çıkacağız. Burada sadece güneş enerjisi değil, diğer kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz dahil olmak üzere çevre altyapısı ile ilgili çağrıya çıkacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu konudaki hassasiyetini istemek en büyük hakkımız. Kurulan tesisle birlikte hastane elektriğinin yüzde 10-15 "e yakın miktarı güneş enerjisi ile elde edilecektir. Tesisler çoğalabilir, bununla ilgili desteklerimiz sürecek. Tesisi otopark olarak da kullanacağız. Kamuya ait araçların muhafazası yönünde destek olacak. Özellikle dışa bağımlı olduğumuz enerjide kendi milli kaynaklarımızın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sağlıkta dönüşümle beraber en ücra hastanelerimize varıncaya kadar teknolojinin tümünü kullanmaya başladık. En fazla ihtiyacımız enerji. Enerjinin çoğalması için de her türlü destek hükümet programları dahilinde, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından kamuda ve özel sektörde destekleniyor. İlimizde güneş ortalaması Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bunun değerlendirilmesi lazım. Devletin verdiği teşvikler var, bu destekten herkesin istifade etmesini isterim. Bu açıdan baktığımızda, sadece güneş enerjisi değil nükleer santral de dahil olmak üzere enerji çeşitliliğini sağladığımız ve ülke olarak bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bağımsız bir ülke olmanın ne anlama geldiğini ifade edebiliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz beraberinde protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu. (EFE)

DPÜ Evliye Çelebi Kendi Elektriğini Üretiyor

DPÜ Evliye Çelebi Kendi Elektriğini Üretiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim