• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

DP İzmir İl Başkanı Yentür: Milletin sesini duyurmak için atağa geçiyoruz

DP İzmir İl Başkanı Yentür: Milletin sesini duyurmak için atağa geçiyoruz
DP İl Başkanı Tamer Yentür, İzmir'den tekrar atağa kalkacaklarını söyledi.

DP İl Başkanı Tamer Yentür, İzmir'den tekrar atağa kalkacaklarını söyledi. İzmir'in 30 ilçesinde kongre süreci başlatan DP, kıratı yeniden şahlandırmak için İzmir'i pilot il olarak belirledi. İl Başkanı Yentür, yaptığı yazılı açıklamada, "Kırat, İzmir'den yeniden şahlanacak." dedi. İzmir İl Başkanlığı olarak karar alıp ilçelerde kongre sürecini başlattıklarını belirten Yentür, "Mevcut iktidarın yanlış politikaları ve Meclis'te temsil edilen diğer partilerin buna "dur" diyememesi sonucu ülkemizin durumu gözler önündedir. Geçmişten günümüze milletten aldığı güçle memleketin her karış toprağında hizmeti bulunan DP'nin, milletimizin tek kurtuluşu olduğu aşikârdır." dedi.

Gelinen noktada partilerinin toparlanmaması için her türlü baskının uygulandığını iddia eden Tamer Yentür, şunları söyledi: "Son günlerde parti içinde, geçmiş dönemlerde görev almış bazı kişiler ve gruplarca da birtakım çalışmalar yapıldığını izlemekteyiz. Partiyle ilgili yapıldığı iddia edilen bu çalışmaların, partimize faydadan çok zarar verdiğini üzülerek ifade etmek istiyorum. Parti içi mücadele adresi kongrelerdir. Parti kademelerinde görev yapanları kişisellik anlamında karalayarak eleştirmek, şık olmayan bir durumdur. Partinin güçlenmesi anlamında bir çalışması, ekibi olanın müracaat yeri partinin delegeleridir. Sanal ortamlarda bu davranışlarda bulunmak, particilikle bağdaşmamaktadır."

DP'nin sembolü kıratın yeniden İzmir'den şaha kalkacağını söyleyen İl Başkanı Yentür, "Çünkü İzmir demokrat bir şehir, demokratların kalesi. Her zaman demokratlığını ortaya koymuş ve DP misyonuna sahip çıkmıştır. Önce 30 ilçemizde kongrelerimizi yapacağız, ardından da bir şölen havasında il kongremizi gerçekleştireceğiz. İzmir kongresi akabinde bir kıvılcım, Türkiye geneline yayılacaktır." dedi. Yentür, DP'nin Yargıtay kayıtlarına göre Türkiye'de en çok üye sayısına sahip siyasi parti olduğunu, eski günlerdeki gibi teşkilatı canlandırmak için gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim