• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

DP İl Başkanı Yentür: Kırat İzmir'den şahlanacak

DP İl Başkanı Yentür: Kırat İzmir'den şahlanacak
DP, "kırat"ı yeniden şahlandırmak için İzmir'i pilot il olarak belirledi.

DP, "kırat"ı yeniden şahlandırmak için İzmir'i pilot il olarak belirledi. İl Başkanı Tamer Yentür, "Kırat, İzmir'den yeniden şahlanacak." dedi. Cihan Haber Ajansı (CİHAN)'na özel açıklamalarda bulunan Yentür, DP'nin geçmişte kuruluş meşalesini İzmir'den yaktığını belirterek, "Bugün de art arda yaşanan iki zoraki seçimin ardından, Türkiye'deki mevcut iktidara karşı milletin sesini duyurabilme adına milletin gerçek temsilcisi olan bizler, muhalefetin yapamadığını yapmak, milletimizin sesini duyurmlak için harekete geçiyoruz. İzmir, yıllar önce olduğu gibi bu dönemde de pilot, başlangıç ili, kıratın yeniden şahlanışının adresi olarak seçilmiştir." şeklinde konuştu.

'İZMİR DEMOKRATLARIN KALESİ'

DP'nin sembolü kıratın yeniden İzmir'den şaha kalkacağını dile getiren İl Başkanı Yentür, "Çünkü İzmir demokrat bir şehir, demokratların kalesi. Her zaman demokratlığını ortaya koymuş ve DP misyonuna sahip çıkmıştır. Önce 30 ilçemizde kongrelerimizi yapacağız, ardından da bir şölen havasında il kongremizi gerçekleştireceğiz. İzmir kongresi akabinde, bir kıvılcım Türkiye geneline yayılacaktır." dedi.

'MENDERES'İN, ÖZAL'IN FOTOĞRAFI VAR AMA KENDİSİ YOK'

AK Parti'nin sık sık Menderes ve Özal'ın fotoğraflarını kullanarak oy toplamaya çalıştığını ileri süren Tamer Yentür, "Bu bir çelişki. Neden çelişki? Kişinin fotoğrafına sahip çıkıyorsun fakat söylemde de, "Bu zamana kadar bizden öncekiler ne yaptı ki?" diye inkar haline geçiyorsun. Bugün sahip çıktığın resmin sahibi, merhum eski başbakanımız, partimizin lideri Adnan Menderes beyaz kefeni giydiği zaman, milletine ebedi saadetler dileyerek, son sözünü söyleyerek hayatını noktalamıştır. O süreçten bu yana devam eden bu misyonda Sayın Özal da, Sayın Demirel de, başbakanlık yapmış Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz da bu memleket için bugün gözle görülür sayısız hizmetlerde bulunmuş siyasi liderlerimizdir ama sen onların yaptığını bir yandan inkar edeceksin, bir yandan resmiyle sırf miletimizi aldatma, kandırma adına her zaman yaptıkları iş gibi oy aldatmacası için resimlerini kullanacaksın. Biz Menderes'in, Özal'ın, Demirel'in temsilcileri olarak, DP olarak dimdik ayaktayız. Eğer bir insan, birilerine sahip çıkacaksa önce gidecek kendini yetiştiren, kendi hamisi olan Sayın Necmettin Erbakan'a sahip çıkmayı becerecek, ondan sonra gelecek, bizim Menderesimiz'e sahip çıkmaya kalkacak. Sen kendi atana, kendini yetiştiren insana sahip çıkmıyorsun, sırf oy avcılığı için çizgisiyle, hizmetleriyle hiç alakasız olduğun Menderes'e sahip çıkarak milleti aldatma yolunu tercih ediyorsun. Bu bir çelişki, bunu dikkate almıyoruz." diye konuştu.

'EN ÇOK ÜYEYE SAHİP PARTİYİZ'

DP'nin, Yargıtay kayıtlarına göre Türkiye'de en çok üye sayısına sahip siyasi parti olduğunu söyleyen İl Başkanı Yentür, "Aldığımız oyla baz aldığınız zaman geçmiş dönemlerde partimizde görev almış insanların bu davaya vermiş olduğu zararlar neticesinde insanlarımızın umutsuzluk, çaresizlik içinde bir yerlere sığınma, çeşitli baskı, entrikalar sebebiyle son dönemlerde sandığa yansıtamadığımız bir üye sayımız var. İnşallah yapacağımız bu kongrede üye kayıtlarını yeniden güncelleyerek, yeniden canlandırarak, kenarda kıyıda çaresizce DP teşkilatlarından bir hareket beklentisi içinde olan üyelerimize ve milletimize varlığımızı göstermeye çalışacağız." dedi.

DP İl Başkanı Yentür: Kırat İzmir'den şahlanacak

DP İl Başkanı Yentür: Kırat İzmir'den şahlanacak

DP İl Başkanı Yentür: Kırat İzmir'den şahlanacak

DP İl Başkanı Yentür: Kırat İzmir'den şahlanacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim