• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Downlu Can hayal etti, Cizreliler gerçekleştirdi

Downlu Can hayal etti, Cizreliler gerçekleştirdi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Down sendromu Can Caba'nın düğün hayali için seferber olan ilçe gençleri, Can'ı mutlu etmek için düğün merasimi organize...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Down sendromu Can Caba'nın düğün hayali için seferber olan ilçe gençleri, Can'ı mutlu etmek için düğün merasimi organize etti. Gelinsiz düğüne 7'den 70'e yüzlerce Cizrelinin yanı sıra, ilçe protokolü de katıldı. Vatandaşlar, Can'ı mutlu etmek için saatlerce halaya dururken, Can'ın mutlulukları gözlerinden okundu.

Cizre ilçesi Kale Mahallesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan Down sendromu 23 yaşındaki Can Caba'nın, yapılan her düğünün kendi düğünü olduğunu hayal ettiğini mahallenin gençlerine anlatması, gençleri seferber etti. Gençler, kendi aralarında iş bölümü yaparak, Can için düğün merasimi organize etti. Kale Mahallesi'nde yapılan sokak düğünü için canlı müzik sistemi ayarlanıp, bütün ilçe halkı davet edildi. 7'den 70'e yüzlerce Cizrelinin katıldığı düğünde, Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan ile İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Adanur da mutlu gününde Can'ın yanında oldu. Gelinsiz düğünde, hayalini kurduğu damatlıkları da giydirilen Can'ın mutlulukları gözlerinden okundu. Düğüne katılanlar, Can'ı da aralarına alarak, saatlerce halaya durdu. Düğünde, bazı bürokratların tebrik mesajları da okunurken, davetlilere sıcak ve soğuk içecekler ile çiğköfte ikram edildi. Şenlik havasında geçen düğün, pasta kesme töreni ile sona erdi.

"Çok mutluyum"

Yapılan organizasyonla çok mutlu olduğunu belirten Can Caba, "Ben askere gidip askerliğimi yaptım. Bugün de gidip tıraş oldum, resim çektim ve arabayla tur attım. Bugün benim düğünüm çok mutluyum. Hasret ve Emrah benim kardeşlerim çünkü onlar bana düğün yaptı. Allah razı olsun" dedi.

"Umarız farkındalık oluşur"

Can'ın, mahallelerinde yapılan tüm düğünler için, "Bu düğün benim düğünümdür" dediğini anlatan Kale Mahallesi sakini Hasret Saygıdar, "Biz de arkadaşlarla kahvede oturduğumuzda Can ile şakalaşarak senin düğününü yapacağız gibi bir fikir attık ortaya. İlk başlarda bu fikir bizim için hayaldi. Sonrasında ise yavaş yavaş eyleme dönüşmeye başladı. Hem mahallenin gençleri hem de diğer mahallelerde yaşayan vatandaşlar destek vermeye başladı ve 23 yaşındaki Can'ın yıllardır hayal ettiği düğünü gerçekleştirip onu mutlu etmeye çalıştık. Arkadaşlarımızın birçoğu özveri ve fedakarlıkla Can için hiçbir karşılık beklemeden ellerini taşın altına koydular. Umarım bu akşamki düğün Cizre'de engelliler ve Down sendromlu hastalar için bir farkındalık oluşturmuş olur. Bu vesile ile bu düğünün gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan başta Kale Mahallesi gençlerine ve Cizre halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mahalle sakini Emrah Soysal, gençler olarak Can'ın hayalini gerçekleştirmek için bu organizeyi yaptıklarını anlatarak, "Bizler bu tür kardeşlerimizin mutlu olmasını ve hayallerinin gerçekleşmesini istiyoruz. Bugün de Can'ın hayali gerçek oldu ve inşallah bunun devamı da gelir. Onun için engelliler için engelleri ortadan kaldıralım" şeklinde konuştu.

Cizreli Esnaflardan Erkan Özkalay, gençleri böyle örnek bir davranışta bulunmalarından dolayı takdir ettiklerini anlatarak, "İki günden beri hem gerçek anlamda hem de sosyal medyada bu organizasyon için şahsım ve arkadaş gurubum olarak elimizden gelen her türlü çabayı harcadık. Cizre'de farkındalık yaratmak için böyle bir atmosferi yaşatmak hem bizler hem de Cizre adına büyük bir gurur kaynağıdır. Cizre'nin acılarla ve toplumsal psikolojik sorunlarla anılmaktan öte böyle güzel organizasyonlarla anılmasını temenni ederiz" dedi.

"Cizre halkına teşekkür ederim"

Yakını Cudi Caba ise Can'ın hayalinin gerçekleştiren Cizre halkına teşekkür ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Başta mahallemizde olmak üzere Cizre'de bir sürü engelli var. Engelli kardeşimin hayali damat olmaktı. Bizim mahallenin gençleri bir araya gelip onun hayalini gerçekleştirdiler. Düğüne büyük bir ilgi var. Biz Can'ın ailesi olarak bundan hem mutluluk hem de gurur duyuyoruz. Bu anlamda bu düğünün gerçekleşmesinde emeği olan ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum."

Downlu Can hayal etti, Cizreliler gerçekleştirdi

Downlu Can hayal etti, Cizreliler gerçekleştirdi

Downlu Can hayal etti, Cizreliler gerçekleştirdi

Downlu Can hayal etti, Cizreliler gerçekleştirdi

Downlu Can hayal etti, Cizreliler gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim