• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı

Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı
Pursaklar Belediyesi yine bir ilke imza atarak down sendromlu çocuklar için Nezaket Eğitim Merkezi açtı.

Pursaklar Belediyesi yine bir ilke imza atarak down sendromlu çocuklar için Nezaket Eğitim Merkezi açtı.

Açılış kurdelesini ise Kaymakam, Belediye Başkanı ile Türkiye'nin ilk görme engelli bürokratı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan kesti.

Türkiye'de birçok ilke imza atan Pursaklar Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetine bir yenisini daha ekledi. Merkez Mahallesi'nde hizmete giren down senrdomlu çocuklar için nezaket eğitim merkezinin resmi açılışı yapıldı. Açılış törenine Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, ilçedeki yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇETİN: "ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Açış konuşması yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Down sendromlu çocuklarımız ile iç içe eğitim yapacağız. Bu yavrularımızın diğer çocuklardan artıları var. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz" dedi. Türkiye'de ilklere imza attıklarını belirten Başkan Çetin, bugün eğer çocukların ellerinden cep telefonu düşmüyorsa, internetten çıkmıyorlarsa, Doğu ve Güneydoğu'da çocuklara hendek kazdırılıyorsa bunda anne ve balaların olduğu gibi yöneticilerin de sorumlu olduklarını vurgulayıp "Bizler örfümüzü, âdetimizi, geleneğimizi, göreneğimizi, değerlerimizi öğreterek örnek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı konuşmada Pursaklar'da hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek "Dünyanın en temiz insanları down sendromlu insanlardır. Down sendromlu insanlar asla kötülük yapmaz. Onlar iyinin bir kromozom fazlasının şekillenmiş halidir" diye konuştu.

ÖNALAN: "BÖYLE BAŞKAN HER YERE LAZIM"

Türkiye'nin ilk görme engelli bürokratı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan ise yaptığı konuşmada Pursaklar Belediyesi'nin hayata geçirdiği hizmetlerin önemine vurgu yaparak "Buraya gelirken bu kadar güzel çalışmalara şahit olduk. Değerlerimizi unutmamak çocuklarımıza unutturmamak gerekiyor. Bunu Pursaklar Belediye Başkanımız yapmış ve buna engellileri de katmış. Engelliler 15 yıl öncesine kadar unutuluyordu. Böyle belediye başkanları çıkınca insan keyif alıyor. Böyle bir belediye başkanı her yere lazım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri sınıfları gezerek çocuklarla yakından ilgilenip sohbet etti. Programın sonunda misafirlere yiyecek ve içecek ikram edildi.

Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı

Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim