• BIST 9524.59
  • Altın 2493.4
  • Dolar 32.5145
  • Euro 34.7382
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Dow Türkiye, ’Zirve’deki Öğrencilerle Buluştu

Dow Türkiye, ’Zirve’deki Öğrencilerle Buluştu
Zirve Üniversitesi Kariyer Planlama Koordinatörlüğü tarafından organize edilen 4. Fakülte-Sektör Buluşması Mühendislik Fakültesinde düzenlendi.

Zirve Üniversitesi Kariyer Planlama Koordinatörlüğü tarafından organize edilen 4. Fakülte-Sektör Buluşması Mühendislik Fakültesinde düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak DOW Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Yiğit Arda Türkoğlu katıldı. İntörn mühendislik kapsamında Dow Türkiye fabrikası tanıtılarak, staj programları hakkında Zirve Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere bilgiler verdi. Dow 2014 yılında elde ettiği yaklaşık 58 milyar dolarlık yıllık cirosu ile dünyanın lider kimya şirketlerinden biri olduğunu belirten Müdürü Yiğit Arda Türkoğlu, "180 ülkede faaliyet gösteren Dow'un dünya çapında yaklaşık 53.000 çalışanı bulunmaktadır. Yıllık AR-GE harcaması 1 milyar doların üzerinde olan Dow kimya sektöründeki en yenilikçi ürünleri geliştirmektedir. Dow, dünyanın dört bir yanındaki 35 ülkede bulunan, 201 sahada üretilen 6.000'den fazla ürüne sahiptir" dedi. Dünyada bir çok şubesi olan Dow'un Türkiye'de 2 şubesi olduğunu hatırlatan Türkoğlu, "Bunlardan birisi İstanbul'da diğeri ise Gaziantep'tedir. Zirve Üniversitesi'ne sizleri bizimle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Her yıl çeşitli üniversitelerden öğrenciler staj için bize başvuruyor. Belirli bir kriterden sonra değerlendirmeye alıyoruz. Her şeyden önce mühendisler için yabancı dil çok önemli. Devlet üniversitelerine göre sizin avantajınız Zirve Üniversitesinde hem hazırlık görmeniz hem de dersleriniz İngilizce ağırlıklı olması. Dow Türkiye olarak farklı olmak isteyen öğrencilere kısa ve uzun vadeli staj programlarımız mevcut. Sadece yaz döneminde çalıştığımız stajyerler şirkete çok katkı sağlayamıyor. O sebepten biz uzun dönem çalışabileceğimiz insanlar istiyoruz. Stajyer planlamalarımız genel olarak uzun dönemli oluyor. Stajyerlerimizle profesyonel çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse fotokopi bile çektirmiyoruz, normal bir çalışandan nasıl verim almak istiyorsak stajyerlerimizi de aynı kefeye koyuyoruz" diye konuştu. Şirket içerisinde birden fazla kariyer fırsat elde etmenin mümkün olduğunu anlatan Türkoğlu, "Örneğin 2012-2015 yılları arasında Türkiye İnsan Kaynakları müdürümüz kendisini geliştirmesiyle Türkiye Lojistik Müdürü pozisyonuna geçiş yaptı. Sizde belirli bir yerde sabit çalışmaktansa kendinizi geliştirerek farklı çalışma pozisyonlarına geçir yapabilirsiniz. Apple ve Samsung Dow'un çok önemli müşterileridir. Dow sizin için inanılmaz bir deneyim olacaktır" şeklinde konuştu.

Etkili CV hazırlama ile ilgilide bilgiler veren Türkoğlu, "Öz geçmiş yazarken en son yaptığınız şeyi en üste yazmanız sizin için faydalı olur. Öz geçmiş incelemesi için ilk 7 saniye çok önemlidir. Öz geçmişinizin ilk cümleleri çok önemlidir. Ne kadar tecrübeniz olursa olsun, öz geçmişinizi iki sayfadan fazla tutmamaya çalışın. Başvuracağınız iş yerinin kapısından girdiğiniz andan itibaren pozitif olmaya çalışın" uyarılarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim