• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Dow Türkiye, Gaziantep’te Gaplasder Üyeleri

Dow Türkiye, Gaziantep’te Gaplasder Üyeleri
Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu,Dow'ın globalde ve Türkiye'de iş yapış felsefesini aktararak, üretimin sürdürülebilirlik temelleri...

Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu,Dow'ın globalde ve Türkiye'de iş yapış felsefesini aktararak, üretimin sürdürülebilirlik temelleri üzerine kurulmasının önemini vurguladı.

2015 yılı içerisinde Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği'ne (GAPLASDER) üye olan Dow Türkiye, düzenlediği akşam yemeğinde, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kökoğlu, Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu, Dow Türkiye Güney Ofisi Lideri Onur Terkesli , GAPLASDER üyeleri ve Dow iş kollarını temsil eden yöneticiler katıldı. GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kökoğlu, toplantının düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, amaçlarının Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğudaki diğer şehirlerde de plastik ve kimya üretimi yapan sanayicilerle sinerji oluşturarak, sektöre katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Kökoğlu, Dow Türkiye'nin GAPLASDER'e üyeliğinin sektöre sinerji katmasını dileyerek, Dow Türkiye Gaziantep ofisinin burada açılacak bir fabrikanın temellerini oluşturmasını temenni etti. Kullanım alanı çok geniş olan plastik ve kimya sektörünün gün geçtikçe daha da önem kazandığını vurgulayan Kökoğlu, "Gaziantep sanayisinde gerek istihdam, gerekse ihracatta önemli payı bulunan plastik ve kimya sektörü, sektörel kümelenmenin güzel bir örneğidir ve firmalarımız dünyadaki üretimin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır" dedi. Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu, yaptığı sunumda Dow'ın globalde ve Türkiye'de iş yapış felsefesini aktararak, üretimin sürdürülebilirlik temelleri üzerine kurulmasının önemini vurguladı. Küresel sorunların ancak hükumet, üniversiteler ve iş dünyası altın üçgeninin birlikte hareket etmesi ile aşılabileceğini vurgulayan Necipoğlu, Dow ürünlerinin sunduğu inovasyonu ve bu ileri seviye üretimin dünya ve Türkiye'de örneklemelerinin karbon emisyonlarının düşmesindeki katkılarını anlattı. Dow Türkiye Güney Ofis Lideri Onur Terkeşli de, konuşmasında, Gaziantep'in Türkiye'nin en büyük endüstri şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, "Gaziantep'teki yolculuğumuza uzun planlamalar ve büyük inançla, burada artık misafir olarak değil, kalıcı olabilmek amacı ile iki sene önce başladık. Türkiye'deki ikinci Dow ofisinin Gaziantep'te kurulmuş olması bizim bu şehre ve bölgeye olan inancımızın eseridir. Gaziantep sayesinde göç artık doğudan batıya değil, batıdan doğuya gerçekleşmeye başlamıştır" şeklinde konuştu.

Toplantı birlikte yenen akşam yemeği sırasındaki soru-cevaplar ardından sona erdi.

Dow Türkiye, Gaziantep’te Gaplasder Üyeleri

Dow Türkiye, Gaziantep’te Gaplasder Üyeleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim