• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Dövülerek öldürülen Türkan’ın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı

Dövülerek öldürülen Türkan’ın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı
Adana'da şiddete uğrayıp komaya giren ve dün akşam saatlerinde 8 günlük hayat mücadelesini kaybeden 26 yaşındaki Türkan Sarıkaya, Buruk Mezarlığında...

Adana'da şiddete uğrayıp komaya giren ve dün akşam saatlerinde 8 günlük hayat mücadelesini kaybeden 26 yaşındaki Türkan Sarıkaya, Buruk Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. Sarıkaya'nın duvakla örtülen tabutunu kadınlar da bir süre taşıdı.

İddialara göre, 8 Şubat Pazartesi günü Türkan Sarıkaya, yaklaşık 5 yıldır kendisine ilgi duyan Bünyamin Fikirdeşen tarafından feci şekilde dövüldü. Bünyamin Fikirdeşen, kardeşi Utku Fikirdeşen ve arkadaşları Ali Can Önder genç kızı baygın halde kuzeni 22 yaşındaki S.G.nin evine bıraktı. Türkan Sarıkaya, ailesince Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen genç kız, özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Türkan Sarıkaya, 8 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Sarıkaya'nın cesedine cumhuriyet savcısının talimatıyla Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.

Genç kızın ölüm haberini alınca yurtdışından gelen babası Haydar Sarıkaya ile yakınları Adli Tıp önünde otopsiyi bekledi. Baba Sarıkaya, buradaki açıklamasında, hükümetten, cumhurbaşkanından bu işin peşini bırakmamalarını istedi. Sarıkaya, herkesin çocuğu ve vicdanı olduğunu hatırlatarak, "Vicdanı olan herkes beni duysun. 28 sene ben emek verdim, kim verecek benim kızımı. Ben kızımı istiyorum. Herkesten adalet bekliyorum." dedi.

"BU OLAYLAR SON BULSUN"

Herkesten ilgi ve destek beklediğini anlatan gözüyaşlı baba, "Sapığın biri çıkacak benim kızımın canını alacak. Böyle bir şey var mı, benim yüreğim yanıyor" diye konuştu. Sarıkaya şöyle devam etti: "Sen büyüt 8, sen büyüt 18, sen büyüt 28, böyle adinin biri çıksın kendi bilmem neyi için kalkıp onu bunu katletsin. Böyle bir şey yok ya bu ülkede. Bunlar son bulsun kardeşim. Bugün bana yarın sana. Cumhurbaşkanı dedi ki bir yılan döner sonra… O yılan bugün beni soktu, yarın seni, onu, bunu sokacak. Böyle insanlar yaşamasın bu ülkede. Benim çocuğum da olsa ben onu ellerimle boğarım. Bu ülkede herkes serbest dolaşmalı herkesin bir hakkı var. Nedir kadındır. Sapığın biri çıkacak benim kızımın canını alacak. Böyle bir şey var mı?"

"EVİNE ATEŞ DÜŞSÜN"

Genç kızın cenazesi yakınlarınca Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp annesi Birgül Uğurçalar'ın Çukurova ilçesi Huzurevleri mahallesi İsmet Atlı Bulvarı üzerindeki evine getirildi. Anne burada kızının cenaze aracına konulmuş fotoğrafını öperek sinir krizi geçirdi. Birgül Uğur Çalar'ın oğlu Murat da bu sırada annesine sarılıp gözyaşı döktü oda "Abla" diye bağırın fenalaştı. Anne- oğulu yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Anne Birgül, kızını öldürenlere beddualar okudu. Birgül Uğurçalar, "Allahından bulasın. Paramparça olasın. Evine ateş düşsün. Benim yüreğimi yaktın, senin de yüreğin yansın"dedi. Anne, mezarlığa gelerek kendisine başsağlığı dileyen Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ile Başsavcı Ali Yeldan'a da bu olayın örtbas edilmemesi ricasında bulundu.

Türkan Sarıkaya'nın üzerine duvak atılan tabutu, kadınlarca bir süre omuzlarda taşındı. Cenazeyi daha sonra erkekler omuzlayıp musallaya getirdi. Sarıkaya, kılınan cenaze namazının ardından merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince, yaşanan şiddet olayından dolayı gözaltına alınan Bünyamin Fikirdeşen, kardeşi Utku Fikirdeşen ile arkadaşları Ali Can Önder, geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bu kişiler, artık kadına şiddetten değil, cinayetten yargılanacak.

Dövülerek öldürülen Türkan’ın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı

Dövülerek öldürülen Türkan’ın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı

Dövülerek öldürülen Türkan’ın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı

Dövülerek öldürülen Türkan’ın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı

Dövülerek öldürülen Türkan’ın duvaklı tabutunu kadınlar taşıdı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim