• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Dövmecilerin Zor Anları

Dövmecilerin Zor Anları
Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan, kendini ifade edemeyen engellilere verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları amaçlanan...

Engellilere dövme yapmaya çalışan sanatçılar zor anlar yaşadı.

Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan, kendini ifade edemeyen engellilere verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları amaçlanan Sevgi İzi projesi kapsamında, engellilere dövme yapmaya çalışıldı. Engellilere dövme yapan sanatçılar zor anlar yaşarken bazı engelli bireyler dövme yaptırmamak için direndi.

Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan ve kendini ifade edemeyen engellilere ve alzaymır hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları halinde kimliklerinin tespit edilmesi amaçlanan Sevgi İzi projesi Manisa'da başladı. AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni Çok Amaçlı Salonunda proje tanıtımı uygulamalı gerçekleştirildi. Proje tanıtımına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver ve engelli dernekleri temsilcileri katıldı. Projenin Manisa'da başladığı bilgisini veren AK Parti Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, "Sevgi İzi projesini biz de Manisa ilinde daha fazla alanlara duyurabilmek için engelli vatandaşlarımıza alzaymır hastaları içi başlatmış durumdayız. Tüm engelli sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve engelli kardeşlerimizle aynı zamanda alzaymır hastalarımızla bu sevgi izi projesinin uygulama sistemini, işlemin nasıl yapılacağına dair bir araya toplanmış bulunmaktayız" dedi.

"DÜNYANIN SEVGİYE İHTİYACI VAR"

Proje tanıtımında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, sevginin her şeyin başı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sevginin olmadığı bir dünya kaos demektir, kan demektir, nefret demektir. Yer yüzünün bu gün daha çok teknolojiden daha çok bilimden daha çok sanayiden ziyade sevgiye ihtiyacı vardır. Sevgi kalplerde olsaydı bu gün insanlar elindeki imkanlarını paylaşıyor olsaydı bugün yer yüzünde kan ve göz yaşı olmazdı. Bu projenin adı sevgi izi. Çok değerli hanımefendi Müge Anlı'ya buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten de bizim kimliğimiz sorulduğunda ne olduğumuz sorulduğunda bunu anlatabiliriz. Ancak Yaradan'ın bir imtihanı gereği kimliğini söyleyemeyen vatandaşlarımız kardeşlerimiz var. Bu numaralandırmalarla birlikte kardeşlerimiz kaybolduğunda başlarına bir iş geldiğinde kim oldukları kolaylıkla tespit edilebilecek. Yakınlarına, ailelerine ilgili kurum ve kuruluşlara rahatlıkla ulaşılabilecek."

DÖVMECİLERİN ZOR ANLARI

Proje tanıtımında 5 dövme sanatçısı görev aldı. Önce her engellinin kişisel bilgilerini alan dövme sanatçıları, engellilere ve alzaymır hastalarına birer numara verdi. Verilen numara dövme sanatçıları tarafından kendilerini ifade edemeyen engelli çocuklara ve alzaymır hastalarına sol bileklerine dövme olarak işlendi. Dövme işlemi sırasında dövme sanatçıları zor anlar yaşadı. Ortamın kalabalık olması ve canlarının acıması nedeniyle krize giren zihinsel engelli çocuklar dövme sanatçılarına zor anlar yaşattı. Bazı engelli bireyleri ise aileleri güçlükle dövme yaptırmaya ikna etti. Yaşadıkları zorluğu anlatan dövme sanatçısı Soner Kayalı, "Zihinsel engelli çocuklarda krize giriyor korkuyorlar. Onlardan dolayı çok zorluk yaşıyoruz. Alzaymır hastası olsun otizmli ve down sendromlularda biraz daha kolay oluyor. Ama daha zorlu çocuklar var. Onları da emniyete göndermeye çalışıyoruz. Orada da parmak izi projesi var. İnsanlığa bir katkım olduğu için çok mutluyum."

Dövmecilerin Zor Anları

Dövmecilerin Zor Anları

Dövmecilerin Zor Anları

Dövmecilerin Zor Anları

Dövmecilerin Zor Anları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim