• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Dövme yaptırırken bu uyarılara dikkat

Dövme yaptırırken bu uyarılara dikkat
Havaların ısınmasıyla birlikte dövme yaptırmak isteyen vatandaşların sayıları artarken bu sektörün uzmanları çeşitli uyarı ve önerilerde bulunuyorlar.

Havaların ısınmasıyla birlikte dövme yaptırmak isteyen vatandaşların sayıları artarken bu sektörün uzmanları çeşitli uyarı ve önerilerde bulunuyorlar.

Dövme yaptırma işlemi son yıllarda insanlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Havaların ısınması ile birlikte dövmeye sahibi olmak isteyen gençler, bu işlemi yapan salonların randevu defterlerini şimdiden doldurmuş durumda. Eskişehir'de bir dövme stüdyosuna sahip olan Arda Ferhat Kalır, dövme işlemleriyle alakalı açıklamalar yaparak, uyarı ve önerilerde bulundu. Bu yıl dövme sezonunun daha erken açıldığını belirten Dövme Sanatçısı Kalır, "Havaların ısınması ve yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte dövme sezonu başlamış bulunmakta. Bu yıl dövme sezonu daha erken başladı. Çok büyük bir revaç var şuan gençlerimizde. Dövme şuan modadan daha çok büyük ir akıma ve özel tasarıma kaydı. Eskisi gibi artık sıradan dövmeler yerine daha çok özel tasarım dövmeler yapıyoruz. Bunu mesleki olarak odalarımız ve sanatçılarımız daha çok ön planda bulundu. Yönlendirmelerimiz var. İnsanlar kendilerini geliştiriyor. Sosyal medyadan tasarımlarını kendileri oluşturuyor ve yapılması kolaylaştırılıyor bu işlerin" dedi.

"Yaz aylarında büyük dövmeleri tavsiye etmiyorum"

Yaz aylarında büyük dövmelerin sıcaklıktan etkilenip zararlı olabileceğini belirten Kalır, bunların ilkbahar aylarında yapılmasının ideal olduğunu ifade etti. Kalır, "İnsanların dövmecilerini çok iyi araştırmaları lazım. Bunların en önemlisi sertifika ve dükkanın hijyen kurallarına uygun olmasıdır. Tamamen lisanslarının bulunması gerekir, denetimli bir stüdyo olması gerekir. Merdiven altı stüdyolardan kaçınmaları lazım insanların. Daha sağlıklı ve daha iyi dövmeler için, hijyen kurallarına uymayan stüdyolarda vücudunuzda kalıcı hasarlar bırakabilir. Yaz ayları mevsiminde büyük dövmeyi tavsiye etmiyorum açıkçası. Zaman konusunda, güneş faktörleri konusunda büyük dövme yaptıracak arkadaşlar, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmelidirler. Seanslar uzun sürdüğü için bu aylar daha kullanışlıdır. Önceden büyük dövme yapılması önerilmezdi. Bunlar tamamen eskide kaldı. Şuan dövme sektöründe tamamen firmalar, teknolojiye ve hijyene çok üst düzey bir duruma getirdiler. Artık bu dövme makine üreticileri, boya üreticileri insanların kullanabileceği steril malzemelerden yapılıyor" açıklamalarında bulundu.

"18 yaş altındaki gençlere dövme yapmıyoruz"

18 yaşından küçük olan geçlere dövme yapmadıklarını açıklamalarına ekleyen Kalır, bunun için ailelerinin izni gerektiğini söyleyen Kalır, "Dövme sektöründe şuanda en öneli şey, 18 yaş konusu. Aile izni olmadan hiçbir şekilde dövme yapılmamalıdır. Bizim için bu kural çok önemli. Bize geldikleri zaman 18 yaşının altındaki insanların, gençlerimizin aile izni onayı veya birebir aileleriyle birlikte gelmelerini söylüyoruz. Başka hiçbir türlü stüdyolarımızda, hiçbir şekilde 18 yaşından küçüklere dövme yapmıyorum. 18 yaşlarını doldurmaları gerekir. Çünkü 18 yaşının altında bir insanın fikirleri oturmamış oluyor. Hemen bir iki dakikada karar verilmiş dövmeler, kısa vadede pişmanlık oluşturabilir" şeklinde konuştu.

"Kimse dövme stüdyolarında ve güzellik salonlarında dövme sildirme işlemi yaptırmasın"

Son olarak dövme sildirme işlemine değinen Kalır, dövme stüdyoları ve güzellik salonlarında kesinlikle dövme sildirme işlemi yapılmaması gerektiğini aktararak, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Dövme sildirme işlemi daha yüzde 100 verim vermiyor bana göre. Ama geçmişe nazaran daha az bir kalıcı hasar kalıyor. Eskiden çok büyük izler kalıyordu. Şuan ise doktorlarımız tarafından bu işlem yapıldığı için çok az bir yara ile dövmeler silinmektedir. Bunu söylememin en önemli sebebi dövme salonlarında, güzellik salonlarında kimse dövme sildirme işlemi yaptırmasınlar. Dermatologlar, özel hastaneler ve kliniklerde doktor eşliğinde dövme sildirsin insanlar. Kalıcı hasar kalabilir. O yüzden dövme sildirme işlemi yerine iyi bir tasarım ile birlikte çalışılması lazım ki insanlar pişman olmasın."

Dövme yaptırırken bu uyarılara dikkat

Dövme yaptırırken bu uyarılara dikkat

Dövme yaptırırken bu uyarılara dikkat

Dövme yaptırırken bu uyarılara dikkat

Dövme yaptırırken bu uyarılara dikkat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim