• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Dostluk Kulaçlarıyla İki Kıtayı Birleştirdi

Dostluk Kulaçlarıyla İki Kıtayı Birleştirdi
Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na kulaçlarını dostluk için atıp, 3 saat 20 dakika yüzerek, iki kıtayı "Barış...

Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na kulaçlarını dostluk için atıp, 3 saat 20 dakika yüzerek, iki kıtayı "Barış ve dostluk" duygularıyla birleştirdi.

Sabah erken saatlerde Çeşme Ulusoy Limanı'na eşi Memduh ve çocukları Aksel ve Azra ile birlikte gelen Seda Kansuk, çıkış işlemlerini yaptırdı. Seda Kansuk'a moral desteği vermek için Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, emekli Koramiral Ekmel Totrakan, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Dalış Okulu sahibi Erdinç Ergün de Çeşme Ulusoy Limanı'na geldiler.

Başarı dileklerinin ardından, yüzme startının verileceği, Pırlanta Plajı'nın yakınındaki eski Alman Tatil Köyü'ne gitmek için Sude adlı yata binmeden önce bir açıklama yapan Seda Kansuk, "İlk kez gerçekleştirilecek bir organizasyon. O yüzden çok heyecanlıyım. Aynı zamanda çok da mutluyum. İki duygu birbirine karışmış durumda. Çeşme'den Sakız'a daha önce yüzülmemiş. İki dostluğun gerçekleşeceği bu parkurda yüzebilmek ve bu parkuru açık su camiasına kazandırabilmek amacındayım. 2,5 saatte Sakız'a varmayı hedefliyorum. Ama hava ve deniz şartlarının ne getireceği belli olmaz. Bir problem olacağını zannetmiyorum. Bu organizasyonun hazırlanmasında başından beri bana destek olan Sayın Kaymakamımız Mustafa Erkayıran'a, Liman Başkanımız Nizhat Tozman'a, izinlerin alınması sırasında çok yardımcı olan Türk-Yunan İşadamları Derneği Başkanı Nikola Hacudi'ye, bu organizasyonda sponsor olarak bana destek olan Buca Yapı Seramiksan'a, bütün aileme ve dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Ben yüzerken bizim sularımızda Sahil Güvenlik botu takip edecek. Yunanistan sularına girdikten sonra da Yunan Sahil Güvenlik botu beni takip edecek. Ayrı 2'si yelkenli 3 yat da Sakız'a kadar bana eşlik edecek. Sakız Adası'nda Karpaz denilen çok güzel bir koy var. Orada karaya çıkacağım. Parkurumuz, Çeşme ile Sakız Adası'nın en yakın mesafesi. Düz gidilirse 6,5 kilometre. Ama bu pek mümkün olmuyor. 7 kilometrelik bir mesafe yüzeceğimi sanıyorum. Bir yay çizerek yüzeceğim" diye konuştu.

Açıklamasının ardından Sude adlı yatla denize açılan açık su yüzücüsü Seda Kansuk, bir dönem sığınmacıların yoğun olarak kullandığı ve şişme botlarla denize açıldığı Çiftlik Mahallesi'ndeki eski Alman Tatil Köyü açıklarına geldi. Yattan denize atlayarak karaya çıkan Kansuk, karada kendisini bekleyen Yüzme Federasyonu hakemlerinin start vermeleriyle tekrar denize atlayarak Yunanistan'ın Sakız Adası'na yüzdü. Seda Kansuk, 3 saat 20 dakika süren yüzmenin ardından Karpaz'da karaya ayak bastı.

Dostluk Kulaçlarıyla İki Kıtayı Birleştirdi

Dostluk Kulaçlarıyla İki Kıtayı Birleştirdi

Dostluk Kulaçlarıyla İki Kıtayı Birleştirdi

Dostluk Kulaçlarıyla İki Kıtayı Birleştirdi

Dostluk Kulaçlarıyla İki Kıtayı Birleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim