• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Dostlar Divanından İnegöl Çıkarması

Dostlar Divanından İnegöl Çıkarması
Bakanlar, milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, üniversite rektörleri, savcılar ve işadamlarından oluşan Dostlar Divanı İnegöl'e hayran kaldı.

Bakanlar, milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, üniversite rektörleri, savcılar ve işadamlarından oluşan Dostlar Divanı İnegöl'e hayran kaldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın daveti üzerinde bakanlar, milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, üniversite rektörleri, savcılar ve işadamlarından oluşan yaklaşık 110 kişilik Dostlar Divanı Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram ile birlikte Dostlar Meclisi üyelerine eşlik eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, heyete Kent Müzesinde İnegöl hakkında bilgiler verdi. İnegöl'ün tarihi, sosyal ve kültürel yapısından bahseden Aktaş, "Bugün İnegöl'ümüzde çok özel misafirlerimizi ağırlıyoruz. Dostlar Divanı diye yaklaşık 5 yıldan beri toplanan hazirun. İçlerinde çok değerli valilerimizin yer aldığı, eski İstanbul Valimiz, şuan ki merkez valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski Bursa Vali Yardımcımız, eski Sivas Valisi Selman Yenigün, 7-8 tane vakıf ve devlet üniversitelerinin rektörleri var. Beraberinde dekanlarımız, eski milletvekillerimiz, işadamlarımız var. Yaklaşık 110 kişilik bir hazirun. Bu hazirunu bizlerde 2 yıl öncesinde misafir etmek istedik. Sağ olsun 2-3 ayda bir yaptıkları Dostlar Divanını İnegöl'de gerçekleştirdiler. İnegöl'e gelip de, İnegöl'ün Kent Müzesini ve Mobilya Müzesini göstermemek olmazdı. Beraberine bu akşam Oylat'ta misafir edeceğiz. Orada Dostlar Divanını kuracaklar. Büyükşehir Belediye Başkanımız, farklı belediye başkanlarımızda buna iştirak edecekler. Yarın Oylat Mağaramızı da gezdikten sonra kendilerini uğurlayacağız. Bir gün İnegöl'ümüzde misafir olacaklar. Ben kendilerine şunu da ifade ettim; İnegöl iyi bir Osmanlı şehridir. Aynı zaman da İnegöl köftesiyle, mobilyasıyla, kaplıcalarıyla meşhurdur. Ama İnegöl bir gün misafir olunarak değil, İnegöl en azından kaplıcalarıyla alakalı bir hafta kalınması gereken bir yer. Gerçekten henüz gezinin ikinci saati olmasına rağmen hayranlıklarını gizleyemediler. İnegöl'ü çok beğendiklerini ifade ettiler. Tabi biz mümkün olduğunca farklı çevrelere, kesimlere İnegöl'ümüzü tanıtmaya çalışıyoruz. İnşallah bu şehrimizin ekonomisine, ticaretine, sosyal ve kültürel hayatına yansır. Şehrimizi bir taraftan yenilemeliyiz, restore etmeliyiz ama bir taraftan da şehrin tanıtımıyla alakalı önemli argümanlar geliştirmeliyiz diye düşünüyorum. Bu program inşallah İnegöl'ümüzün tanıtımına bir faydası olur" dedi.

KENT MİRASINI KORUYACAK BU TÜR ÇALIŞMALARA İHTİYACIMIZ VAR

Eski İstanbul Valisi ve şu anki Merkez Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "İnegöl gerçekten markalarıyla tanınan bir beldemiz. Bunları tek tek saymak istemiyorum. Hepimizin çok iyi bildiği markalara sahip. Ama bu markanın içerisinde tarih markasının açıkçası bu müze vasıtasıyla öğrendim. Bu kadar güçlü olduğunu görüyorum, kutluyorum. Belediyemiz ve ilgililer şehre çok güzel bir müze kazandırmış. Çok zengin bir müze. Mutlaka gezilip, görülmesi lazım. İnegöllüler kendi kent kültürlerine sahip çıkma noktasında çok ciddi bir performans göstermişler. Herkes ciddi katkı da bulunmuş. Dolayısıyla ortaya da çok iyi bir çalışma çıkmış. Örnek alınacak bir çalışma. Bütün illerimizde, ilçelerimizde kent kültürüne sahip çıkacak, kent mirasını koruyacak bu tür çalışmalara ihtiyacımız var. Bir kültürün en büyük zenginliğimiz olduğunu ifade ediyoruz. Ama bunu bir ifadenin, söylemin ötesinde bir icraat olarak da göstermemiz lazım. İnegöllüler bunu başarmışlar. Onun için yürekten kutluyorum. Böyle bir müzeyi gezdiğim için de kendimi bahtiyar hissediyorum. Kültürümüze ve geçmişimize ait çok farklı bilgiler edindik. Ve özellikle bu müzeyi gezmelerini tavsiye edeceğim. İnegöl'ün markaları var. Mobilyanız var, köfteniz var ama Kent Müzesi en az onlar kadar değerli, hatta onlardan çok daha güçlü bir değere sahip. Böylesine güzel bir müze kazandırdıkları için İnegöllüleri kutluyorum" diye konuştu.

TEKRAR GELMEMİZ GEREKTİĞİNİ ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜYORUM

Mutlu, "Gönlümüz aslında burada daha fazla kalabilmeyi arzu eder. Galiba pek çok eksikle ayrılmış olacağız. Çünkü bu kadar zengin olan bir ilçenin her şeyini bir gün içerisinde görebilmek mümkün değil. Ama zamanımızı en iyi şekilde kullanıp, bunu değerlendireceğiz. Yalnız tekrar gelmemiz gerektiğini şimdiden düşünüyorum" dedi.

Kent Müzesi ile Mobilya Sanayi ve Ağaç Müzesini gezen heyet, daha sonra Oylat'a geçti.

Dostlar Divanından İnegöl Çıkarması

Dostlar Divanından İnegöl Çıkarması

Dostlar Divanından İnegöl Çıkarması

Dostlar Divanından İnegöl Çıkarması

Dostlar Divanından İnegöl Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim