• BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

‘Dost’hane Destek

‘Dost’hane Destek
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi eski Genel Başkanı Lütfi Mestan'a,...

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi eski Genel Başkanı Lütfi Mestan'a, yeni kuracağı DOST Partisi ile ilgili destek verdiğini söyledi.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Balkan Türkleri Federasyonu Edirne Şubesi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. HÖH Partisi eski Genel Başkanı Lütfi Mestan'ın kuracağı yeni partiyle ilgili Hacıoğlu, "26 yıl önce olduğu gibi Bulgaristan'daki Türkler yeniden ayağa kalkacaktır, yeniden kimliğine, kendine, kültürüne, dinine sahip çıkacaktır, yeni oluşuma da bu ölçüde destek vereceklerdir diye düşünüyoruz" dedi.

Hacıoğlu, yeni partinin isminin Bulgaristan'da Serbestlik, Sorumluluk ve Hoşgörü İçi Demokratlar (DOST) olacağını belirterek, 27 Şubat'ta yeni partinin kuruluş toplantısının yapılacağını söyledi.

HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın Rusya yanlısı açıklamaları olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, "Bulgaristan ve Türkiye'de yaşayan Türkler ivedilikle yeni bir oluşum olmasını istiyor. Özellikle camiamızın çoğunlukla yaşadığı İzmir, Bursa, İstanbul ve Trakya'daki soydaşlarımız yeni bir oluşumun beklentisi içerisindeler" diye konuştu.

"ANTİ-TÜRKİYE PROPAGANDASI YAPMAKTADIR"

HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan ve HÖH Milletvekili Delyan Peevski'ye Türkiye'ye giriş yasağı hakkında Avrupa basınında haberler çıktığına değinen Hacıoğlu, "Net bilgimiz olmamakla beraber bu iki adamın yan yana getirilmesi çok manidardır. Bulgaristan kamuoyunda halen bu konu tartışılmaktadır. Sayın Peevski Bulgaristan medyasının yüzde 70, 80 gibi bir oranına sahiptir ve anti-Türkiye propagandası yapmaktadır. Bu kararın siyasi bir karar olduğu algısını oluşturulmaya çalışıyor. Bizler bunun siyasi bir karar olmadığını düşünüyoruz. Tamamen bu konunun uluslararası bazı ticari meselelerle bağlı olduğuna inanıyoruz. Peevski, Bulgaristan'da oligarşinin başında bir isim olarak adlandırılıyor. Bunu da kendileri söylüyor. Açık söyleyelim Ahmet Doğan ve Peevski'nin Türkiye'ye giriş yasağıyla ilgili bir memnuniyet söz konusu, bunu ifade edebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim