• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

DOSİAD Başkanı Özkılıç: Cumhurbaşkanı ve Başbakan Diyarbakır’ı önemsiyor

DOSİAD Başkanı Özkılıç: Cumhurbaşkanı ve Başbakan Diyarbakır’ı önemsiyor
Bölgenin etkili sivil toplum kuruluşlarından Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, "Sayın...

Bölgenin etkili sivil toplum kuruluşlarından Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın ikilisinin bir arada olması, Diyarbakır'a verilen önemin göstergesidir. Ziyaretlerini çok olumlu buluyoruz ve hayırlara vesile olmasını diliyoruz." dedi. Özkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, her zaman yaptığı gibi yine müjdeli haberler vereceğini de umut ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, yarın Diyarbakır'a gelerek burada bir dizi açılışa katıldıktan sonra bomba yüklü kamyonun patlatılması sonucu hayatını kaybeden 16 vatandaşın taziyesine katılmak üzere Tanışık köyünü ziyaret edecek.

İkilinin yapacağı ziyareti değerlendiren bölgenin etkili sivil toplum kuruluşlarından DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, ziyareti çok olumlu ve yerinde bulduğunu söyledi.

"ERDOĞAN VE YILDIRIM'IN GELİŞLERİ UMUT VERİCİ"

"Cumhurbaşkanı'ndan olumlu açıklamalar umut ediyoruz, bekliyoruz. Hem Diyarbakır'ın hem bölgenin sosyal, ekonomik ve huzuruna yönelik çok ciddi adımların atılması büyük beklentimizdir." diyen DOSİAD Başkanı Özkılıç, Erdoğan ve Yıldırım'ın, Diyarbakır ziyaretleriyle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı Diyarbakır ve bölgenin ekonomisi çok ciddi sıkıntılara yol açmış ve yatırım yapamaz duruma gelmiştir. Yerli ve yabancı yatırımcıların sayısı yok denecek kadar azalmıştır. Eski günleri, çözüm süreci günlerini arıyoruz. Teşvik politikalarının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Çok ciddi teşviklerin verilmesini bekliyoruz. Aynı zamanda Diyarbakır ve bölgede zarar gören halka hem sosyal hem ekonomik yönden acil bir şekilde devletin yaraları sarmasını bekliyoruz. Atılan adımlar olumlu ve doğru ama yeterli değil. Biraz daha hızlı ve ciddi adımların atılmasını bekliyoruz. İstihdamı artıracak adımlar da bekliyoruz. Hem kamu yatırımları hem de özel sektör yatırımlarının hızlandırılması, teşvik edici ciddi teşvikler verilmesi gerekiyor. Finansmana erişimin kolaylaştırılması, sermayelerin, işletme kredilerinin önünün açılması gerekir. Çok düşük faizli devlet ve hazine destekli kredilerinin verilmesini bekliyoruz ve bütün vergilerin en az 10 yıl Hazine tarafından karşılanmasını bekliyoruz.

"İKİSİNİN BİR ARADA OLMASI DİYARBAKIR'A VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ"

Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın ikisinin bir arada olması Diyarbakır'a verilen önemin göstergesidir. Çok olumlu buluyoruz ve hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın her zaman bölgeye geldiğinde, bilhassa Diyarbakır'a geldiğinde müjdeli haberlerle geldiğini ve bu gelişinde de müjdeli haberler vereceğini bekliyor ve umuyoruz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim