• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Döşemealtı'nın vizyon projeleri basına tanıtıldı

Döşemealtı'nın vizyon projeleri basına tanıtıldı
Antalya'da, bulunduğu konumu ve son yıllarda gösterdiği gelişimle dikkat çeken ilçe Döşemealtı'nın vizyon projeleri, basına tanıtıldı.

Antalya'da, bulunduğu konumu ve son yıllarda gösterdiği gelişimle dikkat çeken ilçe Döşemealtı'nın vizyon projeleri, basına tanıtıldı. Tamamlanan projeler ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin Antalya'nın geleceği olduğunu söyledi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, 30 Mart yerel seçimlerinde vaat ettiği projelerini bir bir gerçekleştirdiğini açıkladı. Geride kalan iki yılda sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar attıklarını dile getirdi. İlçe nüfusunun büyük bir çoğunluğunun köylerde yaşadığını belirten Genç, beldelerde ve köylerde yaşayan vatandaşlar için de çözümler ürettiklerin ifade etti.

Borçlu bir belediye devraldıklarını kaydeden Genç, kısa sürede ekonomik yapının düzeltildiğini aktardı. Sloganlarının "Belediye sizin eviniz, evinize hoş geldiniz" olduğunu söyleyen Genç, ilçeye 300 kilometre yeni yol kazandırdıklarını, bunun yanında parke tesisi ve atölyeler kurduklarını açıkladı.

En büyük sorunlarının yağmur suyu olduğunu ifade eden Genç, bu kapsamda 20 mahallede dere ıslahı ve menfez çalışması yapıldığını dile getirdi. İlçeye kalıcı değerler sunmak istediğini belirten Genç, simge olacak 4 minareli 2 bin kişilik bir müze cami çalışması başlattıklarını kaydetti. Döşemealtı'nın tarih öncesi çağlara dayanan bir geçmişinin olduğunu anlatan Genç, "800 yıllık Selçuklu Kervansarayı Evdirhan'ı gün yüzüne çıkardık. Bu alanı açık hava kültür merkezi şeklinde kullanmayı hedefliyoruz. 2 yıl içinde 5 milyonluk liralık maliyetle restorasyon çalışması tamamlanacak." dedi.

İlçe merkezinin yanı sıra beldelere de halk meydanları ve kapalı pazar yerleri yapmayı planladıklarını aktaran Genç, bunun halkın hayatına olumlu yansımalarına şahit olduğunu söyledi. Genç, amatör sporcuların faaliyetlerini yapabilecekleri alanlar oluşturduklarını belirterek, sanatın canlanması için Döşemealtı tiyatrosunu kuracaklarının müjdesini verdi.

Kırkgöz doğal yaşam alanı projesi hakkında da bilgi veren Genç, "Bu bölge için uygulama projesi hazırlandı. 2017 yılı başında bu proje hayata geçecek. 700 dönümlük bu alanda; kuş gözlem kuleleri, endemik bitki sergi alanları, gölün içine doğru ahşap yürüyüş yolları kafeteryalar yer alacak. Bu alanı Antalya'ya kazandırmak istiyoruz. Proje tamamlandığında yaz akşamında herkes buraya gelecek." şeklinde konuştu.

Projeleri arasında 200 öğrenci kapasiteli ekolojik kreş, kapsamlı gençlik merkezi, oto galericiler sitesi, canlı hayvan pazarının da bulunduğunu söyleyen Genç, ilçede yapımını tamamlayarak polise teslim ettikleri mobese sisteminin yanı sıra köylerde de kamera sistemini kurup jandarmaya teslim edeceklerinin açıkladı.

İlçede bulunana kapalı pazarın üzerine güneş panelleri yerleştirerek 760 KW'lık elektrik elde edeceklerini belirten Genç, bunun yapım maliyetinin 1 milyon Euro olduğunu söyledi. Genç, ayrıca ilçenin simgesi haline gelen Döşemealtı halısı için hazırladıkları projenin Avrupa Birliği'nden fon aldığını, bu sayede köylü kadınların kültürlerini yaşatarak para kazandığını açıkladı.

Genç, bakanlığın ilçeye hastane kurma gibi bir planının olmadığını, bunun yerine ilçeye özel bir hastane kazandırmak için görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Ayrıca ilçede sadece 14-25 yaş gençlerden oluşan 50 kişilik bir meclisin kurulması için çalışma yaptıklarını açıklayan Genç, bu gençlerin önerilerinin belediye meclisine de sunulacağını söyledi.

Porje ve hizmet tanıtım toplantısının sonunda Genç, gazeteciler ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.Cihan

Döşemealtı'nın vizyon projeleri basına tanıtıldı

Döşemealtı'nın vizyon projeleri basına tanıtıldı

Döşemealtı'nın vizyon projeleri basına tanıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim