• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala

Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala
Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl kurulan Döşemealtı Halk Tiyatrosu (DHT), Entrikalı Dolap Komedyası isimli tek perdelik komedi oyununun galasını...

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl kurulan Döşemealtı Halk Tiyatrosu (DHT), Entrikalı Dolap Komedyası isimli tek perdelik komedi oyununun galasını Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde yaptı.

Sanat Yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı Döşemealtı Halk Tiyatrosu, ilk oyunun galasını gerçekleştirdi. Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı tek perdelik komedi oyunu Entrikalı Dolap Komedyası ile ilk çıkışını yapan DHT oyuncuları sergiledikleri performans izlemeye gelenler tarafından ayakta alkışlandı. Entrikalı Dolap Komedyası'nı İlçe protokolünün yanısıra, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Partilerin Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile yaklaşık 500 davetli izledi.

Döşemealtı Halk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve oyuncu Müfit Kayacan, "Bizleri sizlerle buluşturan genç ve yürekli başkanımız Turgay Genç'e teşekkür ederim" dedi.

Entrikalı Dolap Komedyası isimli oyunu izlemeye gelen Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, sanatın önemine vurgu yapıp birde müjde verdi. Gürata; "Sevgili sanatçı dostlarımla birarada olmaktan çok mutluyum. Döşemealtı Belediyesinin bu hizmeti gerçekten de çok değerli. Antalya Devlet Tiyatrosu olarak her ay 1 çocuk oyununu Döşemealtı'nda sahneleyerek çocuklarımızın da tiyatro ile iç içe olmalarına destek vereceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Turgay Genç de, zor şartlarda kurdukları Döşemealtı Tiyatrosu ile bölgenin ekonomik olduğu kadar kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda da ön plana çıkacağını söyledi. Genç, "Tiyatromuz bu güzel oyun ile seyirci önünde resmiyet kazanmış oldu. Döşemealtı bundan sonra diğer tüm alanlarda olduğu gibi sanatsal konularda da söz sahibi olacaktır. Döşemealtı halkı tiyatro izlemek için Antalya kent merkezine gitmek zorunda kalmayacak. Sanatçılarımızı tebrik ediyorum, bizleri bu özel günde yalnız bırakmayan İlçe protokolümüzü, Döşemealtı dostlarımızı ve her şeyin en güzeline layık olan hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ise "Önce belediye başkanımıza sonra da bu değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki kültür, sanat faaliyetleri tiyatro ile başladı, bundan sonra halk müziği, sanat müziği, çocuk müziği korolarıyla da devam eder."

Oyun sonunda Başkan Turgay Genç ve Kaymakam Mehmet Baygül, sahneye çıkarak sanatçılara çiçek verdi. Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, sezon boyunca Cuma akşamları Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde gösterilerine devam edecek.

Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala

Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala

Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala

Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala

Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim