• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Döşemealtı Gençlik Meclisi Kayıtları Devam Ediyor

Döşemealtı Gençlik Meclisi Kayıtları Devam Ediyor
Döşemealtı Belediyesi'nin gençlik projeleri arasında yer alan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) kayıtları sürüyor.

Döşemealtı Belediyesi'nin gençlik projeleri arasında yer alan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) kayıtları sürüyor. Gençlerin yerel düzeyde yönetim süreçlerine katılıp, kamusal politikalara katkı sağmalarının hedeflendiği projeye 32 mahalleden 100'ün üzerinde genç başvuru yaptı. Yüzde 50 cinsiyet kotası ve engellilere pozitif ayrımcılık uygulanacak örnek projeye katılım için son gün 22 Şubat. Başvuru sayısının son katılım tarihine kadar 200'e ulaşması beklenirken mülakata alınacak gençler arasından 25'i erkek, 25'i kız 50 genç vekil seçilecek..

Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan, hiçbir siyasi partiye ya da güce endeksli olmayacak Gençlik Meclisi'ne yapılan başvuruların kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, 32 mahalledeki 14-25 yaş arasındaki 50 gencimizin kendi yönetimini belirleyecek ve almış oldukları her karar Belediyemiz Meclisi'nde tavsiye niteliği taşıyacağını söyleyerek seçilen her vekil Avrupa'da eğitim seminerlerine katılabilecek, akademi bünyesinde ücretsiz olarak sosyal, kişisel, mesleki eğitimler alabileceklerini ekledi.

22 Şubat tarihinde sona erecek başvuruların ardından 27-28 Şubat tarihlerinde toplanacak bağımsız seçim komitesi başvuru yapan gençleri mülakat alacak ve kura çekimi yapılacak. 6 Mart tarihinde ise Gençlik Meclisi Genel kurul toplantısı olacak. Mahallelerin dengeli temsil edilmesine özen gösterilirken, CV oluşturma ve Mülakat, Vatandaşlık Hakları, Girişimcilik, Kentlilik ve Yerel Yönetim, Liderlik, Motivasyon, Diksiyon, Etkili İletişim Becerileri, Sosyal Medya ve Temel İşaret Dili Eğitimi de gençlere verilecek eğitimlerden sadece bazıları.

DÖGEM PROJESİ AVRUPA'DA

DÖGEM Proje Danışmanı Murat Dinç Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030 Semineri"nin ilk gününde 1. Grup katılımcılara DÖGEM Projesi ve Döşemealtı Gençlik Meclisi ile ilgili tanıtım yaptı. Yüzde 50 cinsiyet kotası, engelli gençlere yönelik pozitif ayrımcılık ve üyelerin seçiminde eşitlikçi yaklaşım katılımcılardan büyük övgü aldı. Katılımcılara DÖGEM broşürleri Türk bayrağı ve ilçeyi tanıtan materyaller dağıtıldı.

Döşemealtı Gençlik Meclisi Kayıtları Devam Ediyor

Döşemealtı Gençlik Meclisi Kayıtları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim