• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Döşemealtı “Genç Vekiller” Projesine Büyük Katılım

Döşemealtı “Genç Vekiller” Projesine Büyük Katılım
Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin kurulmasına yönelik başlatılan başvurulara ilk yıl olmasına rağmen rekor düzeyde...

Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin kurulmasına yönelik başlatılan başvurulara ilk yıl olmasına rağmen rekor düzeyde katılım sağlandı. 14-25 Yaş grubunda ve tamamı Döşemealtı İlçesi'nde yaşayan toplam 50 Genç Vekilin belirleneceği müracaatlara, 82'Si bayan 89'u erkek (2 tanesi engelli) toplam 171 kişi kayıt yaptırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ruhuna uygun olarak projelendirilen, cinsiyet eşitliği, engelli kotası ve bağımsız yönetim prensibiyle görev yapacak 50 Genç Vekil adayı için bir süre önce başlatılan başvurular sona erdi. Döşemealtı sınırları içerisinde sosyo-ekonomik yapıları farklı 32 mahalle de yaşayan gençleri yerel düzeyde yönetim süreçlerine dahil etmek, kamusal politikaların oluşturulmasında kişisel ve sosyal gelişim odaklı bir İnovasyon projesi olarak ön plana çıkan Döşemealtı Gençlik Meclisi'ne (DÖGEM) seçilen 50 genç vekil, Avrupa'da eğitim seminerlerine gitme hakkı kazanırken, ücretsiz kişisel, sosyal, mesleki gelişim seminerlerine ayrıca DÖGEM bünyesinde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerde yer alabilecek.

GENÇ VEKİLLER KENDİ YÖNETİMİNİ BELİRLEYECEK

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde 1 yıl boyunca görev alacak Genç Vekiller, bağımsız seçim komitesi tarafından 27-28 Şubat tarihlerinde yapılacak yüz yüze mülakatlarla belirlenip 6 Mart tarihinde de kendi yönetimlerine karar verecekler. Genç vekiller almış oldukları kararları, her ayın ilk haftası yapılan Döşemealtı Belediyesi Meclis Toplantısına sonulucak.

GENÇLERİMİZİ SÖZ DE DEĞİL ÖZDE DESTEKLİYORUZ

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, DÖGEM projesine başvuruda bulunan öğrencilere ve velilerine teşekkür ederek, "Genç vekillerimiz bu proje ile hem kendilerini geliştirecek hem de bizlere ışık olacaklardır. Avrupa'da eğitim seminerlerine katılıp gittikleri ülkelerin tarihi, doğal ve kültürel varlıklarını görüp değerlendirme imkanı bulacaklardır. Dolayısıyla gençlerimizi önemsiyoruz ve her platformda olmaları gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim