• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Döşemealtı Futbolcu Fabrikası Olacak

Döşemealtı Futbolcu Fabrikası Olacak
Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü U11, U12 ve U13 kategorilerinde katıldıkları ilk resmi turnuvadan kupa ile döndü.

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü U11, U12 ve U13 kategorilerinde katıldıkları ilk resmi turnuvadan kupa ile döndü. Genç kramponlar, 20 takımın yer aldığı ikinci turnuvada da 3'üncü maçını da kazanarak favoriler arasına girmeyi başardı. Teknik sorumlu Ali Eryılmaz, Döşemealtı'ndaki gençlerin son derece yetenekli olduğunu söyledi.

Haftada 3 antrenman ve biri resmi diğeri özel 2 futbol maçı yaparak yoğun bir tempoda faaliyetlerini sürdüren Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü'nün minik futbolcuları U11, U12 ve U13 kategorilerinde ter döküyor. U13 ligi ikinci grupta 7 resmi lig maçı oynayan futbolcular son maçlarını tarihi bir farkla kazandı. Serikspor'u 8-3 gibi bir skorla geçmeyi başaran minikler bu hafta da Antalya Kartalspor ile ilk yarının son maçına çıkacak.

TURNUVADAN KUPA İLE DÖNDÜLER

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından organize edilen (LÖSEV yararına) turnuvaya katılan spor kulübünün futbolcuları turnuvadan kupa ile döndü. Katıldıkları ilk turnuvadan ilçeye kupa kazandıran U11 takımı şimdi de Nisan ayında başlayacak U-11'ler resmi Antalya ligine hazırlanıyor.

20 TAKIMLI TURNUVADA 3'TE 3 YAPTILAR

Yine ASKF tarafından düzenlenen Orhan Saka turnuvasına katılan U13 futbolcuları 20 takımlı ligde ilk 3 maçından da galibiyetle ayrıldı. Turnuvanın favori takımı olarak gösterilen Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü futbolcuları namağlup şampiyon olmak istiyor.

İlçe gençlerine önce spor ardından da futbol eğitimi verdiklerini söyleyen Ali Eryılmaz, "Amacımız çocukların ve gençlerin bir araya gelerek sosyal ve ruhsal yönden gelişimlerini sağlamanın yanı sıra fiziksel olarak gelişimlerine katkıda bulunmak. Ülke sporuna başarılı sporcular kazandırıp, ilimizi ve ülkemizi temsil eden sporcular yetiştirmek istiyoruz" dedi. Eryılmaz, ilçenin ve belediyenin sunduğu imkanlar doğrultusunda çocukların ileriki yaşlarda çok daha başarılı olacaklarına inandıklarını söyleyerek, "İlçe okullarımızın Antalya şampiyonlukları var. Bölge şampiyonlukları ve ülke dereceleri var. Yetenekli sporcu yetiştirmek için fiziken çok uygun bir bölge. Bunun için yetenek taramalarımızı hemen her mahallede yapıyoruz. Spor yapan çocuklarımızın ailelerinin de spor yapması çok önemli. Çocuklar küçük yaşlardan itibaren ebeveynlerini taklit ederler. Spor yapan ailenin çocuğu da spor yapar. Spor kültürünü almış çocukların ruhen ve fiziken daha başarılı oldukları kanıtlanmış bir gerçektir. Çocuklar bu sayede; zararlı alışkanlıklardan ve olumsuz ortamlardan da uzak durur" diyerek ailelerin de çocukları spora teşvik etmelerini istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim