• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Döşemealtı Ekolojik Kreşi açılışa hazır

Döşemealtı Ekolojik Kreşi açılışa hazır
Döşemealtı Belediyesi tarafından tamamlanan, Antalya'nın ilk ekolojik kreşi, pazartesi günü eğitim öğretime başlıyor.

Döşemealtı Belediyesi tarafından tamamlanan, Antalya'nın ilk ekolojik kreşi, pazartesi günü eğitim öğretime başlıyor.

Döşemealtı Belediyesi'nin Çıplaklı Mahallesi'nde 3 bin 600 metrekare alan üzerine projelendirdiği Antalya'nın ilk ekolojik kreşinde hazırlıklar tamamlandı. Ekolojik kreş Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacak.

Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra günlük çiftlik hayatının öğretileceği mini uygulama tarlalarıyla çocuklar toprağa dokunabilecek, sebze ve meyve yetiştirecek. Döşemealtı Belediyesi'nin kreşinde, tavuk, horoz, tavus kuşu ve ördek gibi hayvan türleri getirilirken, önümüzdeki günlerde midilli at, 2 keçi ile 2 koyun ahırdaki yerini alacak.

Belediyenin imkanlarıyla yapıldı

Kreşin çevre düzenlemesi tamamlanırken, bahçesinde oyun grupları, kum havuzu, uygulama bahçesi bulunuyor. İki katlı binada ise drama, müzik sınıfı, mini sinema sınıfı temel İngilizce sınıfları da yer alıyor. Kreşe yerleştirilen oyuncakların tamamı çocuklara zarar vermemesi için Avrupa standartlarında malzemelerden yapıldı. Kreşin çevre düzenlemesi, oturma grupları, peyzaj çalışmalarının önemli bir bölümü Belediye'nin kendi atölyelerinde hazırlanıp belediye çalışanları tarafından uygulandı.

Kreş enerjisini güneşten alacak

Kreşte çocukların sorunların çözümünde destek olması amacıyla bir psikolog, sağlıklı beslenmelerini sağlamak için diyetisyen görev yapacak. İki katlı olan kreşin iç avlusunun üst kısmı açık ve binanın tamamı cam kaplamalı olarak inşa edildi. Çatıya yerleştirilen güneş panelleriyle, kreş kendi enerjisini de üretecek.

Türkiye'de örnek

Nitelikleri itibariyle benzerlerinden çok daha farklı bir kreş projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, çalışmaları yerinde inceleyip Kreş Müdürü Fatih Çelik'den bilgi aldı. Genç, "Klasik kreş eğitimlerinin yanısıra çocuklar doğayla iç içe olacak. Hayvan sevgisi ve doğa bilincini çocuklara aşılamayı hedefliyoruz. Özellikleriyle fark yaratacağını ve Türkiye'deki kreş projeleri arasında örnek olacağını düşünüyorum " dedi.

Ayrıca aileler, yıl boyu ekolojik kreşe kayıt yaptırabilecek. Özel olarak dizayn edilen kreşin 20 kişilik 6 sınıfı bulunuyor.

Döşemealtı Ekolojik Kreşi açılışa hazır

Döşemealtı Ekolojik Kreşi açılışa hazır

Döşemealtı Ekolojik Kreşi açılışa hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim