• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Döşemealtı Çocuk Şenlikleri Başladı

Döşemealtı Çocuk Şenlikleri Başladı
Döşemealtı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun ilçenin her mahallesinde yaşanması için sokak şenlikleri düzenledi.

Döşemealtı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun ilçenin her mahallesinde yaşanması için sokak şenlikleri düzenledi.

Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Döşemealtı Çocuk Şenlikleri kapsamında 30 Nisan tarihine kadar mahallelerde etkinlikler düzenlenecek. Bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Döşemealtı Çocuk Şenlikleri, Çıplaklı mahallesi TOKİ konutları parkında kurulan şenlik alanında start aldı. Şişme oyun guruplarının kurulduğu balon ve zıpzıp parkların yer aldığı Çocuk şenlik alanında çocuklar için birbirinden güzel animasyonlar ve etkinlikler düzenlendi. Palyaçolar eşliğinde oyunlar oynayan yüzlerce çocuk unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını öğrendi. İp atlama, yakar top gibi oyunların yanı sıra çocuklar için yüz boyama etkinlikleri düzenlendi. Hemen her çocuk yüzüne sevdiği bir hayali kahramanın resmi, boya ile çizilirken çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

ÇOCUKLARA HEDİYELER DE DAĞITILDI

Küçük çocuklar için eğitici etkinliklerinde yer aldığı şenliklerde miniklere tişört boyama yaptırıldı. Uzman animasyonlar tarafından yaptırılan tişört boyama da öğrenciler eğlenerek öğrendi. Katılan tüm çocuklara ilçenin tanıtımında kullanılan ve oyun biçiminde miniklere ilçeyi tanıtan Turgay Abi ile Döşemealtı'nı tanıyalım dergisi dağıtıldı. Çocuklara şapka, balon, tişört hediye edilirken gönüllerince bir gün geçirmeleri için adeta seferber olundu.

İLİZYON GÖSTERİLERİ

Döşemealtı Çocuk Şenliğinin en çok ilgi çeken ve çocukların hayranlık içerisinde izlediği etkinlik ilizyon gösterileri oldu. Sihirbazlar minikleri de gösterilere dahil ederek gösteriyi daha eğlenceli bir hale getirdi. Bilindik şapkadan güvercin ve tavşan çıkarma oyunlarının yanı sıra çocukların da dahil olduğu oyunlarda hayvanları tanıyan miniklere bir kaç sihirbazlık numarası da öğreten ilizyonistler uzun süre alkış aldı.

ÇOCUK ŞENLİKLERİ 6 AYRI MAHALLE DE YAPILACAK

Ailelerinde büyük ilgi gösterdiği şenlikler Ilıca mahallesinde kurulan alanda devam etti. Yine yüzlerce çocuk gönüllerinde eğlenirken etkinlikler 16 Nisan Çığlık mahallesi, 17 Nisan Yeşilbayır mahallesi, 23-24 Nisan tarihlerinde ilçe merkezinde ve 30 Nisan günü Düzlerçamı Mesire alanında yapılacak etkinliklerle tamamlanacak.

Döşemealtı Çocuk Şenlikleri Başladı

Döşemealtı Çocuk Şenlikleri Başladı

Döşemealtı Çocuk Şenlikleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim