• BIST 8955.07
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Döşemealtı Belediyesi Meclisi’nden Önemli Kararlar

Döşemealtı Belediyesi Meclisi’nden Önemli Kararlar
Döşemealtı Belediyesi 2016 yılının ilk Meclis Toplantısı'nda Cemevleri ibadethane olarak kabul edilirken yaşları 14-25 arasında değişen ve 50 kişiden...

Döşemealtı Belediyesi 2016 yılının ilk Meclis Toplantısı'nda Cemevleri ibadethane olarak kabul edilirken yaşları 14-25 arasında değişen ve 50 kişiden oluşacak Gençlik Meclisi'nin kurulması kararı alındı.

Döşemealtı Belediyesi'nde 2016 yılının ilk meclis toplantısı Başkan Turgay Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Turgay Genç, Sarıkamış Şehitlerini anıp, yeni yıl temennilerinde bulunarak toplantıyı açtı. 18 maddenin görüşüldüğü meclisinin en önemli maddelerinden biri de Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasıydı.

CEM EVLERİ KARARI

Konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları bulunduğunu belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Cemevleri'nin ibadethane olarak kabul edilmesine yönelik içlerinde AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili 50'ye yakın belediyenin de aldığı karar var. Alevi yurttaşlarımızın da beklentisi cemevlerinin ibadathane olarak kabulü yönündedir, böylesine önemli bir kararın Meclisimiz tarafından geçirilmiş olması son derece önemlidir. Hayırlı olmasını dilerim" dedi. Konuşmanın ardından Cemevleri'nin ibadethane olarak kabul edilmesi maddesi oylandı AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin hayır oyuna karşın Cumhuriyet Halk Partisi gurubunun evet oyu ile konu karara bağlandı.

GENÇLİK MECLİSİ KURULUYOR

Meclisin bir diğer gündem maddesi Gençlik Meclisi'nin oluşturulmasıyla ilgiliydi. Gençlik Meclisi'nde her yıl 14-25 yaş arasında 50 gencin tespit edileceğini kaydeden Başkan Turgay Genç, bu projeyi oluşturan ve denetimini sağlayan bir firma ile çalışacakları bilgisini verdi. Başkan Genç, Gençlik Meclisi'ne seçilen gençlerin kendi bölgeleri ve Döşemealtı'nda ki sorunlarla ilgili öneri ve fikirlerinin dikkate alınacağına işaret etti.

GENÇLİK MECLİSİ'NE HER MAHALLEDEN EN AZ 1 ÜYE

Başkan Turgay Genç, Gençlik Meclisi'nin tamamen bağımsız bir otorite tarafından seçileceğinin dolayısıyla hiçbir siyasi tarafının olmayacağının altını çizip tek şartının her mahalleden 1 gencin katılımının sağlanması olduğunu açıkladı. Genç, "Döşemealtı'nda kurulacak Gençlik Meclisi ile çok yönlü yönetim anlayışı esas alınmıştır. Demokratik katılımın ve yapının güçlendirilmesi, kalkınma içinde gençlerin yapabilir rol oynaması, toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olmaları, kaliteli ve daha yaşanabilir bir yönetim içerisinde gençlerin görev almaları ayrıca gençlerimizin sorunlarına ilişkin politikalar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Gençleri bilinçlendirme noktasında verilecek eğitimlere dikkat çeken Başkan Genç, projeyle gençlerin dünyayla iletişiminin ve Avrupa Birliği Projeleriyle bilinçlenmelerinin de sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

KENDİ YÖNETİMLERİNİ BELİRLEYEBİLECEKLER

Gençlik Meclisi'nin yürütme organlarını kendilerinin seçeceğini ifade eden Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Divan başkanlarını, yürütme organlarını meclis oturumu noktasında kendileri sağlayacak. 1 yıl içinde anlaşma yaptığımız danışmanlık şirketi katılan her gencimize Avrupa Birliği proje yazılımlarıyla ilgili eğitimler verecek. Fransa, Belçika, Almanya'daki Avrupa Birliği projeleri kapsamındaki başvurular yapılabilecek, kültürel geziler düzenlenecek. Döşemealtı'nda her yıl 50 gencimizin ufkunu açmış olacağız. Hayata katmış olacağız."

Gençlik Meclisi de CHP ve MHP Grubunun kabul, AK Parti'nin ret oylarıyla kabul edildi. Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Denetim Komisyonu'na üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu üyeliklerine Ramazan Bahşi, Bekir Dikmen ve Mehmet Sarılar seçildi.

Döşemealtı Belediyesi Meclisi’nden Önemli Kararlar

Döşemealtı Belediyesi Meclisi’nden Önemli Kararlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim