• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, Dev Bütçeli Projelerini Açıkladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, Dev Bütçeli Projelerini Açıkladı
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ihalesi tamamlanan ve ihale aşamasına gelen 30'a yakın projesini Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe teşkilatı...

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ihalesi tamamlanan ve ihale aşamasına gelen 30'a yakın projesini Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe teşkilatı ile Döşemealtı ilçesindeki 32 mahalle muhtarına tanıtıp yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Antalya'nın merkez ilçesi Döşemealtı için dev bütçeli projeler görücüye çıktı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilkini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya il ve ilçe yönetimine, ikincisini ise Döşemealtı ilçesine bağlı 32 mahalle muhtarı ve azalarla gerçekleştirdiği toplantıda projelerini tanıttı.

"17 MİLYON TL'LİK CARİ AÇIĞI DENGELEDİK"

Başkan Genç, göreve gelişinin ardından geçen süreyi de hatırlatarak Nisan ayında ikinci hizmet yılını dolduracaklarını ve bu süre zarfında çok sayıda işin üstesinden geldiklerini söyledi. Belediyenin cari açığını da dengelediklerini belirten Genç, "Yıllık yaklaşık 17 Milyon Liralık cari açığını 2014 yılı sonu itibariyle dengeledik ve mali yapımızı kontrol altına aldık. Kurumsallaşma çabalarımızı dün olduğu gibi bugün ve yarında, taviz vermeden sürdüreceğiz" dedi.

NELER YAPILDI

Bugüne kadar yapılan çalışmalara, yatırımlara ve bitirilen projelere de yer veren Başkan Turgay Genç, "Sınırlarımız 224 km2'den 701 km2'ye yükseldi. Hizmet sahamız 3 katına yükselmesine rağmen tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmaması için planlı ve programlı bir şekilde işimize sıkı sıkıya sarılıp 21 ayda 300 km imarlı yol açtık. Açılan bu yolları, bulvar ve çift şeritli caddeleri asfaltlamak üzere 20 Milyon liralık asfalt ihalesi gerçekleştirdik. 2 Milyon TL yatırım yaparak kendi parke fabrikamızı beraberinde de ahşap ve demir atölyemizi kurduk. Atıl durumdaki Selçuklu mirası Evdirhan Kervansarayı'na sahip çıkarak temizlik ve kazı çalışmalarını yaptırdık. Restorasyonun ardından yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri olacağına inanıyorum. 3 ayrı mahallede 1 Milyon 300 Bin TL'ye yaptırdığımız çok amaçlı kapalı pazaryerleri ile esnafımızda vatandaşımız da yağmurdan, çamurdan ve güneş altında alışveriş yapmaktan kurtardık. Hayırseverlerimizin de desteğiyle Döşemealtı'nın ilk ve en büyük Merkez Camisi'nin temelini attık. Yaklaşık 4-5 Milyon TL'lik yatırımla Antalya'nın ilk Türkiye'nin sayılı Müze Cami'sini bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz"dedi.

"PROJELERİMİZ 40-50 YIL SONRASI DÜŞÜNÜLEREK PLANLANMIŞTIR"

Döşemealtı Kent Meydanı, Kırkgöz Gölü Doğal Yaşam Alanı, Antalya'nın ilk Ekolojik Kreşi, Gençlik Merkezi gibi 30'u aşkın projeyi tanıtan Başkan Turgay Genç, "Tüm projelerimiz, ilçemizin 40-50 yıl sonrası düşünülerek planlanmış 7'den 77'ye her kesime hitap edecek niteliktedir. Çocuklarımız için kendi enerjisini üreten ekolojik kreş, gençlerimiz için Gençlik Merkezi, engelli kardeşlerimize de hizmet verebilecek park ve bahçeler, mahallelerimize meydanlar, çok amaçlı kapalı pazaryerleri, Aşağıoba Mahallemize çağdaş ve modern canlı hayvan pazarı, çocuklarımız için trafik park, Döşemealtı'nın ilk ve en büyük Kent Meydanı, kırsal alanlara MOBESE sistemi, 600 esnafa ev sahipliği yapabilecek Oto Galericiler Sitesi gibi ilçemize değer katacak onlarca projeye 2016 yılı içerisinde başlıyoruz. Birkaç yıl sonra Döşemealtı ilçemiz vizyon projelerle yeni yaşam merkezine dönüşecektir" diye konuştu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, Dev Bütçeli Projelerini Açıkladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, Dev Bütçeli Projelerini Açıkladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, Dev Bütçeli Projelerini Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim