• BIST 9645.02
  • Altın 2417.534
  • Dolar 32.5546
  • Euro 34.7927
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Dönmez Ve Soydal’dan İlim Yayma Cemiyetine Ziyaret

Dönmez Ve Soydal’dan İlim Yayma Cemiyetine Ziyaret
Konya'nın Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez ve Akşehir Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Akşehir İlim Yayma Cemiyetini ziyaret ettil.

Konya'nın Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez ve Akşehir Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Akşehir İlim Yayma Cemiyetini ziyaret ettil.

Ziyarette Akşehir İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hasan Hüseyin Turan ile Başkan Yardımcıları Bekir Doğan, Mevlüt Yiğit, Mustafa Aktaş ve Hasan Kütükçü hazır bulundu. Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez yeni yönetime iadeyi ziyarette bulunduklarını söyledi. Sıcak bir ortamda geçen sohbetten sonra Başkan Hasan Hüseyin Turan İlim Yayma Cemiyeti hakkında Başsavcı Dönmez ve Adalet Komisyonu Başkanı Soydal'a bilgi verdi. Konuşmasında İlim Yayma Cemiyeti'nin 1951 yılında kurulduğunu ve kamu kararı bulunan bir dernek olduğunu söyleyen Turan, "Derneğimizin gayesi hiçbir kimseyi ötekileştirmeden hiçbir mezhep ve meşrebi dışlamadan eğitim alanında toplumun tüm katmanlarını çatısı altında toplamaya aday çatı bir kuruluştur" dedi.

Bugün 160'dan fazla şubesi olan cemiyetin 200 civarında yurt ve okul yaptırdığını söyleyen Turan, "Yurtlarında ve konuk evlerinde Yüz binin üzerinde öğrenciye hizmet vermektedir. Akşehir'de İlim Yayma Cemiyeti bu davaya gönül vermiş 20 kişi ile 2014 yılında kurulmuştur. Üniversite öğrencileri için 30 kişilik konuk evi açılmıştır. Konuk evi olarak kullandığımız binayı bize tahsis eden ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Salih Akkaya'ya teşekkür ediyoruz. 2015-2016 döneminde konuk evine ilaveten bir de öğrenci evi açılmıştır. Burada da 5 öğrenciye hizmet verilmektedir" diye konuştu.

Eğitim Alanlarında seminerler, kitap okuma grupları çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Akşehir İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hasan Hüseyin Turan, "Seminerlerimiz konuk evinde ve kız evinde misafir ettiğimiz öğrencilerimiz ve liselerde okuyan öğrencilere yöneliktir. Kitap okuma gruplarımız ise Lise ve ortaokullarda gönüllülük esasına göre oluşturulan öğrenci gruplarına yöneliktir. Seçilen kitaplar öğrencilere hediye olarak verilmektedir. Seminer ve toplantı salonlarımız yeterli olmadığı için bu eğitim faaliyetlerimizi yaygınlaştırmakta zorlanıyoruz. Yönetim bürosunu da içine alacak seminer ve diğer ihtiyaçlarımız için yeni bir yer temin çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Adalet Komisyon Başkanı Osman Soydal ve Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini iletip kendilerinden başarılı çalışmalar beklediklerini belirterek cemiyetten ayrıldılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim